Årets første campingtur til Berny Riviere /v Paris - La Croix Du Vieux Pont ****

 
Større billeder i Galleriet  -  tilbage til Forsiden
 
Efter nogle hæsblæsende uger med en mormor, der flyttede til Lunderskov, samt kreationen af en ny træterasse og selvfølgelig den alm. forårsforberedelse af bl.a. tøjsortering og plantning af blomster osv osv, nåede vi endelig - og jeg mener ENDELIG - datoen for afrejse til vores Påskeferie. 5 dage før afgang hentede vi en næsten spritny camp-let, som vi har fået det privilegie at låne til denne tur. Vores egen gamle camp-let står sikkert nu med tårer i øjnene over, at vi har kunnet bringe det over vore hjerter at lade den stå tilbage, men udsigten til lidt bedre madrasser og et større solsejl løb med sejren :-) 2 dage før afgang fandt vi ud af hvor vi egentlig skulle hen, da det jo til syvende og sidst er vejret der bestemmer; det så ellers ikke alt for lovende ud for Soissons, som ligger ca. 100 km. nord for Paris, så Camping Weekend ved Gardasøen var tæt på at blive vort mål. Heldigvis (ikke mindst for min ischias) ændrede udsigterne sig i sidste øjeblik og vi drejede til højre ved Hannover ;-) Vi blev enige om at prøve at køre om natten på trods af min manglende evne til at kunne sove i bilen -- tænkte, at hvis bare ungerne kunne, så måtte jeg jo ta' revanche senere. Bryan var så "heldig" at have nogle lange arbejdsnætter bag sig, så han var godt rustet til at kunne køre næsten hele natten, så klokken 20:30 fredag aften kørte vi afsted med GPS'en programmeret til campingplads "La Croix du Vieux Pont" i F-02290 Berny Rivière.

Vogntoget klar til afgang, foran Skanderup Kirke /v Lunderskov

Maria godt gearet til turen med Nintendo DSI med tilhørende lyttelapper
   
Faktisk gik turen over forventning, da alle børn fik en god mundfuld søvn og det lykkedes da også mig at få sammenlagt ca. 4 timer (dog afbrudt en 15-20 gange, da min ischias jo selvfølgelig vågnede op til dåd og forlangte et stillingsskift ret tit). Efter ca. 14 timer - selvfølgelig med nogle pauser, som dog ikke blev så lange som normalt pga den natlige kørsel og med hjælp af køreunderholdning til børnene i form af Nintendo DSI'ere samt spil på mobiltlf. og naturligvis en masse farver og farvelægningskopier - ankom vi på campingpladsen og der var kærlighed ved første blik. Vi var tryllebundne af blomsterne som allerede ved indgangen bød os velkommen. Receptionisten var usædvanlig serviceminded og professionel og viste os vej hen vil vores plads, som dog ikke var valgfri. Han havde pga vore 3 børn valgt helt rigtigt og placeret os op og ned ad en fin legeplads og ved siden af et dansk par, der pudsigt nok havde været afsted i camplet i 25 år, men som nu for første gang var på tur i deres nye camper. Dét, der dog helt slog benene væk under os, var den frodighed hele pladsen udviste og ikke mindst det faktum, at der voksede de smukkeste japanske kirsebærtræer på de pladser, som vi var blevet tildelt én af.
Så nærmer vi os :) Simpelthen den skønneste vej, vi fik tildelt
Kæmpe parceller med rigelig plads foran den nye camplet
   
Efter at have sat camp-let'en op - mens vi dog alle udviste en anelse pirrelighed pga den trods alt manglende søvn, måtte børnene og jeg (mens Bryan fik sig en velfortjent lur, for han endte jo selvfølgelig med at køre hele vejen - igen !) ud og checke pladsen ud og vi gik en tur ind i "Le Parc" som ligger i vores ende af pladsen (og den er stor !) og igen blev vi til måbende, meget smilende turister, der ihvertfald har fået indfriet mere end de turde håbe på - helt fantastisk og her er billeder nok de bedste til at beskrive oplevelsen !!! Faciliteterne er der bestemt heller ikke noget i vejen med; der er en velassorteret butik, en bager, restauranter - endda mindst én, hvor hunde også er velkomne (udendørs overdækket), en bar (lidt western præget) med isbar, et pizzaria, spillehal med pool, spillemaskiner og pc'ere, samt meget meget mere (dette er kun hvad der lige er i nærheden af vores plads). Efter en aftensmad, der bar lidt præg af, at vi bare skulle ha' noget i skuffen, så vi hurtigt kunne komme i seng, var det dog også lige før, at børnene ikke engang skulle tvinges til at gøre sig natteklar. Bryan var lidt friskere, så vi nåede da også lige et hurtigt bette glas før dynerne blev for insisterende og vi måtte sige godnat ... og vi glædede os allerede til at ta' hul på en ny frisk dag :-)
   

Her følger en række billeder fra pladsens skønne park

"Pas dog på lygtepælen mand !!" Slottet som parken sikkert retsmæssigt tilhører

 

d.17.4. vågnede vi ved at Caroline syntes at nu havde vi sovet nok ved 7:30 tiden og det havde hun jo også ret i .. alligevel var temperaturen ikke så høj, at man syntes udsigten til at kravle ud af soveposen var så fed *brrr Men vi havde jo heller ikke fået pakket helt ud endnu, så det fik vi varmen ved og så var det jo rigtig dejligt at få sin morgenkaffe udenfor i den friske luft ved ca. 11-12 grader så vi spiste da morgenmaden udenfor :-) Vi fik vekslet lidt kroner til Euro i receptionen og gik efterfølgende en lang tur hele vejen rundt på pladsen, som indeholder ikke mindre end 4 søer samt en pæn flod, hvor der jævnligt sejler store pramme forbi; en badesø, en fiskesø og et par mindre, hvor ihvertfald frøerne er ansat som underholdning .. det syntes vore børn ihvertfald; hvor fedt er det lige at være den første, der får øje på en frø, hvis stolteste opgave i livet er at holde sig inkognito - det er da for sejt :-) Derudover Var det helt utroligt at se, hvor mange forskellige feriehuse og lejligheder, der står til rådighed på pladsen -med det ene formål at være det perfekte udgangspunkt for den perfekte ferie; om man er alm. familie, har hang til luksus, eller godt vil prøve at feriere på en anderledes måde såsom i toppen af træerne i et Tarzan-hjem. Pladsen her indeholder alt og lidt til ... kæben har været af led op til flere gange.
Først ned langs floden  - alle mand :)
Badesøen på pladsen "Jeg er usynlig - i kan ikke se mig" :-)
Campinghytte blandt mange - umiddelbart af en hvis standard Campinghyte i trætoppene

 

   
   
Indtil nu har det helt klart været englænderne, der har domineret pladsen og dernæst franskmændene, der med ret kan være stolte af netop denne perle af en plads så tæt på deres elskede hovedstad ! Efter vores vandretur var en god frokost selvfølgelig selvskrevet og herefter kunne vi ikke trække den længere; vandlandet måtte besøges og det gjorde vi så; det viste sig også at indeholde alt hvad man kunne associere med et vandland; smukke omgivelser, rutschebaner, jacuzzi's og hvad har vi ... dog var 2 timer alligevel nok da de havde valgt at fjerne overdækningen, så man blev alligevel kold ved 18 grader efter et stykke tid. Resten af eftermiddagen gik med sjov på pladsen; at lege gemmeleg med walkie-talkies, at gynge eller vippe på legepladsen osv. Jeg skrællede grøntsager og kartofler til aftensmadsgrilningen mens Bryan og Anders gik op og spillede pool; dvs. fik sig en god lille far-søn stund.
Udendørs delen af vandlandet - rigtig flot og gennemført Indendørs med taget kørt fra
Et kig ind i sportsbaren - her kørte bl.a Champions League samt UK kampe Spillebujlen på 1. sal - her fik vi nogle slag pool :)
   

Måske er der flere, der spørger sig, hvordan vi egentlig får råd til at tage på camping så ofte som vi vil og kun sjældent skriver en anmeldelse om nogen restaurant ! Tja .. det har sin specielle årsag, der bunder i, at vi holder budget-ferie; dvs. hvis vi skal kunne holde ferie der hvor vi vil, så kræver det, at vi handler i eks.Lidl, Aldi o.lign. da det gør en kæmpeforskel i budgettet i forhold til at vi skulle spise på div. pizzariaer og restauranter, hvilket vi højst gør en enkelt dag !Man må prioritere og vi prioriterer oplevelser fremfor kulinariske luksusmiddag'er og har hele tiden et vist dagsbudget for øjet, når vi er ude at opleve omgivelserne. Mange har undret sig over at vi "snyder" ungerne for en tur i Disneyland, når nu vi er hernede. Vi vil simpelthen bare under ingen omstændigheder rykke 3700kr op af lommen, for en 2 dages billet til os 5. Der er SÅ mange gratis naturoplevelser i hele Europa - det kræver faktisk ikke meget andet end et træ og en frø - så hygger ungerne :) (og dermed også forældrene !) Men det er VORES valg og ferier er jo lige så individuelle som mennesker :-)

 

Dejlig indkørsel til pladsen, kan man vist med rette sige - når man lige kommer fra det kolde nord
 

Efter en god nats søvn gjorde vi så på 3 dagen (mandag) alvor af, at begive os til storbyen Paris. Anders fik tilberedt en stavl toasts, som var hurtige at spise og efter 2-3 kopper kaffe og juice til ungerne, drog vi afsted. Bryan havde hjemmefra gjort alt forarbejdet mht at finde et parkeringshus i periferien af Paris og det blev til Saint Denis Basilique og det viste sig at være en rigtig god beslutning, da vi kun skulle op af trapperne i parkeringshuset - over en lille plads og ned af nogle andre trapper for at komme ned til Metro'en, hvor vi købte et "Carnet de 10" som dog blot var deres fortolkning af 10 billetter; 5 personer ud og hjem og det fungerede fint (prisen var eur. 12 i alt). Efter at være kørt de ca. 100 km. fra campingpladsen til bilens parkeringssted og de ca. i alt 10 stop med et skift i Metro'en, var vi nu i hjertet af Paris og det hele tog ca. 1½ time. Første stop var det primære mål; La tour Eiffel, som ungerne og Bryan havde glædet sig mest til(jeg har været helt oppe i toppen og mente egentlig det var fint, men Bryan syntes alligevel jeg skulle med op igen). Desværre var der helt uoverskuelige køer til alle indgange, men nu var vi her og så måtte vi jo bare gøre alle de andre selskab. Efter ca. 1 times ventetid var vi fremme og vi havde valgt trapperne i den sydlige indgang (måske en smule tilfældigt, men også den billigste version; eur. 3,70 for voksne og ca. eur. 2,00 for hver af børnene (de havde også en tarif for dem ml. 12-16), så det kunne man jo ikke pege fingre af. Caroline var dog ikke udelt begejstret for at komme så højt op, så på første plateau meldte hun klart og bestemt ud, at hun ihvertfald ikke skulle længere op, så Bryan, Maria og Anders måtte gå videre alene, men Caroline var så tydeligt bekymret over tårnets holdbarhed, at der ikke var andet at gøre end at vende næsen nedad igen.

Så var den der - det store stål monster Majestætisk folder den sig ud !
Der var maaaange mennesker og vi kom i køen til trapperne ..... Det gik nu fint op til 2. sal :-)
Caroline troede ikke rigtig på, at tårnet kunne holde til alle de mennesker det gjorde Anders til gengæld :-)
Utrolige udsigter til alle sider
Invalides kirken Sacre Cour i det fjerne - kirken hvor Rocky hæver armene efter turen opad trapperne

 

Med fødderne godt placeret på jorden igen, satte vi os hen for at vente på, at de andre fik sig én på opleveren; dog fik vi også lidt underholdning i ventetiden, da pladsen under Eiffeltårnet var et oplagt sted for illegale souvenir sælgere at tjene en skilling. Der var både vandsælgere og sælgere der ligefrem raslede af små og store Eiffeltårnskopier. De fik dog indimellem uhyre travlt med at komme væk når politiet indimellem blev synlige, men de kom dog hurtigt igen; det scenarie syntes Caroline var vældig morsomt at følge med i :-) Da vi igen blev fuldtallige og alle var tilfredse med oplevelsen spadserede vi over Seinen og ind mod byen (selvom det nu faktisk er ca. 25 år siden jeg var her sidst (hvis man overser de 2-3 gange jeg var på messe i den nordlige del, da vi jo havde tid til sightseeing der), så overraskede jeg mig selv ved faktisk at have rimeligt godt styr på hvor tingene lå i forhold til hinanden; dog undervurderede jeg måske afstanden ml. Eiffeltårnet og Notre Dame en anelse .. eller også var jeg bare så glad for at kunne gå en lang tur langs Seinen, at jeg var syntes at vi alle måtte kunne nyde sådan en tur lige meget -- o.k.; det var lidt naivt, MEN det var det værd (syntes jeg ;-) ) Vi så jo både Concorde pladsen og flere vildt smukke bygninger på vejen derind. Vi startede dog med at gå en lille tur i Latinerkvarteret, som jeg huskede lå lige ved siden af og det skuffede heller ikke denne gang; jeg KAN nu altså godt li' stemningen og hyggen derinde og vi skulle selvfølgelig ind og spise et sted. O.k... den kulinariske oplevelse udeblev lidt, men børnene var tilfredse med deres børnemenu og det var da også o.k. -- kæden hoppede måske lidt af, da de som dessert fik serveret et lille stykke regnbueis med en lillebitte klat flødeskum til (jeg må indrømme, jeg syntes det var en anelse morsomt). At en stor fadøl skulle koste eur. 7,- var dog nok til at få en lille tåre frem i øjenkrogen hos Bryan , men vi gik dog nogenlunde mætte videre ind til naboen; Notre Dame :-)
Der var flere monumenter undervejs langs Seinen der lige skulle holdes lidt øje med
Broen hvor Ratatoille i tegnefilmen, bliver skyllet ud i Seinen Indgangen til Latinerkvarteret - vi var SULTNE

Concord pladsen med sin 5-6-7 sporede rundkørsel - ikke noget for os danskere !

   
Lidt overraskende var der også en lang kø foran Notre Dame, men heldigvis insisterede Anders på, at det skulle vi altså bare og det tog da heller ikke mere end ca. 10 min. at komme frem ! Da vi efter en tur indeni kirken så skulle udenfor for at komme op i tårnene og få lidt udsigt, så var klokken blevet så mange, at der var sat et skilt som viste, at når den eksisterende kø var væk, så ville de lukke, så det valgte vi så fra; desværre, da jeg ved, at der er meget smukt med alle de små uhyggelige væsner, der sidder overalt udenpå kirken, men sådan blev det altså. Bryan gik nu og skumlede lidt over at der kun var dyre forretninger og ingen små snuskede kiosker, hvor man kunne købe drikkevarer til rimelige penge, så vi bestemte os for at kigge efter en Metro, så vi kunne komme hjemad; vore fødder var også en anelse brugte efterhånden. Det gik også fint og vi trillede ind på campingpladsen igen ved 21 tiden, hvor vi lige fik et stykke brød inden det gik afsted i seng. Jeg er jo helt forelsket i Paris, men synes alligevel at en enkelt dag derinde med 3 børn var helt fint og resten af ferien vil nu foregå med at benytte pladsens mange fine faciliter og ren afslapning og kun lidt småture rundt i området.

 

Kameraet rendte tør for strøm - så var der kun video tilbage
   
Idag, tirsdag, vågnede vi alle en anelse senere end normalt, så vi stod først op lidt før kl. 9; gårdsdagens udskejelser kan stadig mærkes en anelse. Efter morgenmaden sad vi lige og forsumpede lidt og så kørte Bryan, Anders og vores nabo ind og kiggede på den Lidl vi mente lå tættest på, men pigerne og jeg gik op og vaskede op og fik lidt styr på camp-let'en, som dog pga den ekstra sovekabine ikke bliver helt så kaotisk, som vores gamle camp-let og det er jo luksus at kunne "pakke" rodet lidt væk. Vi har også et let opsætteligt Outwell skab med til tøjet og "medicinskabet". Derudover er vi ret tilfredse med det fine køkken med 2 skuffer og 2 skabe, hvor tingene også kan blive gemt lidt væk; det er nok mest mig, der bliver lidt småfrustreret over camping kaos, så på sin vis bliver ferien forlænget ved at jeg ikke skal bruge tid hver dag på, at korse mig over børnenes manglende interesse for hvor tøjet bliver lagt, hvor skoene bliver smidt og hvor mange krummer man behøver at lade ligge osv osv, for selvfølgelig til sidst at gå igang med at rydde op :-)
Lækkert køkken ifht vores gamle spand Super luxus med soveværelse til farmand - plejer jo at sove på gulvet :-D
Kl 08.30 Kl 12.30 - pyhh det var varmt 26 grader de sidste dage
   

Efter en sen frokost var det igen tid til en dukkert i badelandet for de 4 af familiens medlemmer (Caroline er på 2 dage blevet helt vild med at dykke selvom hun ikke helt kan svømme endnu - ligesom Maria !), mens den sidste hyggede sig med at skrive denne beretning. En lille gåtur ned i byen blev der dog også tid til senere og vi fik checket byens Le Supermarché ud og IGEN måtte vi konstatere, at måden franskmændende handler på - dvs. i særdeleshed får betalt og pakket deres varer sammen - er temmelig unik (og ret så enerverende for os skandinavere, der altid har travlt når vi handler); de står selvfølgelig tålmodigt i kø, når de så når frem til kassen, betaler de ikke straks efter, at alle varer er kørt igennem - næh nej; de skal jo altså først pakkes ned i ro og mag og hvis man lige får taget hul på et godt samtaleevne med kassedamen, så kan man da også lige holde en pause (mens dem bagved bare tålmodigt venter på, at det bliver deres tur) for nu at få talt emnet godt igennem og så til allersidst er der jo så den detalje, at pengene eller kortet skal findes frem og som om, det kommer bag på dem hver gang, så skal der lige ledes efter pengene før end handlen kan afsluttes og den næste kan komme til -- pyha, det kræver altså en smule selvbeherskelse ikke at stå og stønne og pruste som man ellers ville gøre i et større supermarked derhjemme :-/ Endelig var vi hjemme igen og kunne begynde at tilberede vores aftensmad, mens børnene tussede rundt og spillede lidt bold eller jagtede en and (dem er der rigeligt af på pladsen). Efter at bøfferne og pølserne samt en lækkert tilberedt kartoffelret lavet på vores dejlige, nyindkøbte gasgrill (købt på Herning messen), var tiden også så fremskreden, at tandbørsterne skulle til at findes frem. Dog syntes Anders på knapt 10 ½ at det var fu..... uretfærdigt og "noller", for "de fu...... 4 årige omkring på pladsen ville først skulle puttes ved midnatstid" *heheheh ... ja tak - men vi kender vore børn og VED, at hvis de kommer i seng ved 23 tiden, så vil det ikke forhindre dem i at vågne ved 7-7:30 tiden alligevel og så er dagen efter for vore alles vedkommende ruineret !

En smule uheldig med grill olien ... Men vi fik dog alligevel mad hver dag ...
   
Så er vi nu nået frem til onsdag, hvor vi gassede os lidt længe i sengen og hyggede med lidt film på dsi'er og mobiler, men kom dog ud til lidt morgenmad og morgentoilette ved 9:30 tiden ! Jeg personligt følte en vis tiltrækning til en dag med solbadning (igår havde vi 25 grader og idag skulle det blive det samme -næsten skyfrit ), MEN husbonden havde en anden vidunderlig idé; vi skulle da ud og finde en skat via Geo-caching (man kan på nettet finde skatte, der kan findes via længde- og breddegradder vha GPS). Som sagt så gjort og vi dampede af. Jeg syntes måske nok, det var lidt en skod skat, der krævede at vi gik et par km. ad nogle kedelige veje istedet for ad nogle charmerende skov-/grusveje, men det er jo heller ikke alle, der er lige opfindsomme, når de finder gemmesteder til skatte.
"Jeg vil også med på skattejagt !" Maria i fuldt firspring Fransk villa - med en PALME - JUHU
Afsted af landevejen - gaaab Nu begynder det at ligne noget
   
Endelig lignede det noget og vi gik op ad en nogenlunde stejl skovvej, hvor der for enden var en helligdom og og en port, der førte længere ind i en skov og så blev det faktisk temmelig vildt .. og en smule risikabelt, da det ikke var en decideret sti vi skulle følge, men pyt -- vi er vel danske eventyrere *muuhaahaaaaa !!Pludselig var vi der (mente GPS'en ihvertfald) og vi begyndte at lede som frådende pirater (velvidende at skatten måske kun bestod i en gammel, brugt tandbørste el.lign.), men på trods af, at jeg forsøgte at oversætte de få ledespor på fransk forblev skatten skjult. Da vi endelig havde givet op, begynde børnene at råbe at vi skulle komme og de var meget insisterende og de havde så sandelig også fundet noget spændende; da vi kom rundt om et hjørne var der pludselig en slags fortidslevn i form af ruiner med kældre, hvor der blæste en meget kold vind op fra. I et af rummene var der en gammel veteranbil (naturligvis ret så rusten og skrotklar) og et andet var der gitre for, så Anders var ikke sen til at forestille sig, at det var en slags fangekælder --- en anelse uhyggelig også, da der var mange rum, som man kunne fare vild i og de var bælgmørke, så jeg var glad for blitzen på kameraet :-) Godt så ... men skatten dukkede nu alligevel ikke op, medmindre man som jeg tror at selve ruinerne var skatten.
Farmand leder efter skatten Indgangen til modstands bevægelsens underjordiske huler
En gammel udbrændt Bugsy Malone bil De højere magter skulle også passes dengang i 40'erne
   
Vi måtte til at finde hjem igen, men det var så til gengæld ikke så nemt, da GPS'en nu var kørt lidt tør for strøm og vi ikke havde lyst til at gå samme vej tilbage -det kom til at involvere et par ekstra gåture fordi vi først havde valgt en forkert sti, samt en kort samtale med et par franske damer, der ledte os på rette spor igen og sidst men ikke mindst en forcering af et ret højt hegn, der hindrede os i at tage den nemmeste vej hjem til campingpladsen -- vi er ikke sådan at bide skeer med når børnene er ved at blive trætte og vi alle godt bare vil hjem !! I særdeleshed og nok heller ikke specielt overraskende var Caroline ikke meget for at bevæge fødderne til sidst og Marias sko inviterede hele tiden skovsnask (sten og småkviste) indenfor *ss  Vi fandt heldigvis vores skattede camp-let igen og et fungerende og meget koldt køleskab med kolde drikke og med lidt mad i mavsen måtte de 4 igen afsted i pølen :-) Nu sidder jeg her og skriver på livet løs igen igen og spekulerer på, hvornår vi finder noget internet, så vore beretninger også kan finde vej ind på vores blog -- vi ved jo, at folk sidder og savler efter nyt :-)

Gad vide hvor vi skal hen ... Ud fandt vi dog langt om længe

 

Men først efter at vores helt egen bjergged, har forceret de franske hegne :D

   
Torsdag gik igen mest med hygge på pladsen, dog med den undtagelse, at Bryan havde sat sig for at udfordre sine og grillens evner; der skulle bages pandekager og det kan vel ikke overraske nogen, at det faldt i god jord hos familiens yngste 3 campister. Han fik varmet grillen op og placerede støbejernspanden med den glatte side øverst, men det viste sig nu alligevel, at den ikke var varmet nok op, så den første pandekage ville ikke kunne vinde en skønhedskonkurrence blandt pandekager, men det gik hurtigt bedre og fluks havde vi en tilfreds farmand, en imponeret kone og 3 meget glade børn med pandekager i mavsen.
Den 1. var ikke heeeelt så vellykket - det endte dog med "Fars fede pandekager" eller "Fede fars pandekager"  ......  :-(
   
Området vi besøgte var præget af mange slotte og store ejendomme, så det var nærliggende at bruge lidt af fredagen på at køre til det nærliggende Chateau de Pierrefonds, som indeholder nationale relikvier. Slottet var stort og af den slags man kan se i div. eventyr om prinsesser og drager m.m. Rent arkitektonisk mindede det lidt om Notre Dame, men blev ødelagt i det 16'ende århundrede for at blive genopbygget i det 18'ende århundrede; beordret af Napoleon og gennemført af Viollet-le-Duc. Meget seværdigt; ikke mindst pga Le Bal des Gisants, der huser resterne af nogle af datidens berømtheder og på selve gravmælet ligger (dog er der få, der også står eller knæler) en skulptur af vedkommende -- en smule uhyggelig, da skulpturerne bliver præsenteret i det rette lys. Chateau de Pierrefonds ligger kun ca. 15 km. fra Le Croix du vieux Pond, så det er efter min mening et must at besøge. Selv Anders syntes, at det var turen værd -- lidt sejt at gå rundt blandt døde konger og dronninger m.fl.; måske vi også blev iagtaget lidt fra det hinsides *muuhaahaaa
Besøg på Chateau de Pierrefonds Katapulter som banditterne bombarderede slottet med
   
Lørdag tullede vi lidt rundt og begyndte at pakke sammen, så vi kunne komme afsted mod DK i ordentlig tid søndag formiddag, dog blev det selvfølgelig tid til en ekstra lang svømmetur i vandlandet, hvor Caroline efterhånden var blevet rigtig ferm til at dykke -- mine nerver blev dog hurtigt lidt flossede ved at se hende stå på hænder under vandet - pyha hvor bliver de dog hurtigt store -- heldigvis har Anders bedyret, at han vil blive ved med at ta' med os på camping i mange år endnu og det gælder selvfølgelig også Maria og Caroline, som begge er rigtig gode til at finde nye venner. Det lykkes selvfølgelig også Anders indimellem, men han er ikke helt så bramfri som pigerne.

Aftenhygge under solsejlet - 10 sekunder måtte vi sidde stille for at få dette billede i kassen

   
Kl. 11 søndag formiddag kørte vi ud af den dejlige campingplads i Picardie området; vi har helt sikkert haft en rigtig god oplevelse. Omend turen hjem gik helt utroligt godt, så har jeg dog lidt horn i siden på Belgierne, hvis motorveje altså lader lidt tilbage at ønske; masser af huller og frostskader gør turen fra Liege til Maastricht en mindre fornøjelig oplevelse. De skulle ta' at skrue sparepærer i de lamper ved motorvejene og få lappet de huller i vejen for pengene de sparer på lyset. Næh .. så kig på Holland; de ved hvad vi kan li' at køre på; det rene smør :-) Hele turen var overstået på de samme ca. 14 timer, som det tog at køre derned, så kl. 00:45 trillede vi ind i indkørselen og kunne hilse på vores kat; "Lillemås" og få pakket børnene i seng.
Vi vil gerne sige rigtig mange tak for lån af den fine, nye camp-let til Camp-Let i Arnum og til Alt om Camping for at skabe kontakten (og for at være dem, de er !); den må siges at være et mere komfortabelt valg end vores gamle camp-let fra ´89; det kan specielt min ryg skrive under på ;-)
Igen ligger en uforglemmelig camping oplevelse bag os og vi er SÅ klar til vores næste tur, som går til ??? :-) Til sidst lige lidt flere billeder fra pladsen.
   
Vores supersøde danske naboer - Declan & Tove Ikke tit man ser søstrene SÅ glade for hinanden :-)
Vandcykel på pladsen og kajak - eller kano ...
Hoppeborgen Pladsens bus, der skiftede mellem Paris & Disneyland som destinationer
Flotte toilet bygninger spredt med rund hånd, rundt over hele pladsen
Så er det næsten afgang "Dejlige" belgiske motorveje - elendig forfatning !!

 

Til allersidst vil jeg lige give jer (Dem der har god tid, og ikke lider af hovedpine grundet rystende og hurtig kameraføring) mulighed for at se lille Caroline's debut som instruktør. Hun havde en stund snuppet kameraet, og susede afsted for på egen hånd at anmelde La Croix Du Vieux Point. Alt ansvar fraskrives :-D

 

Større billeder i Galleriet  -  tilbage til Forsiden

 

eXTReMe Tracker