New York 2012 – Dag 2

Dag 2 i New York
(Endnu flere billeder findes i galleriet – desværre var det lidt overskyet denne dag – indtil vi var trætte og måtte på langs – der skinnede solen som fik den betaling for det) 🙁

 

Jeg sov ikke helt fantastisk, men det er vel også den virkning, som jetlag har — Bryan havde ingen problemer, men lidt over 7 var vi klar til at byde første dag i New York velkommen. Hotellet har morgenbuffet, men den er nu lidt skrabet efter min mening; jeg savnede æg og nogle skiver ost, som jeg mener er et absolut MUST, men vi fik da lidt i mavsen. Så lige op i værelset og pakke det vi skulle ha’ med; bl.a. min nyerhvervede skridttæller (efter idé fra min kollega – tak J  ) og kamera !!!  Så afsted !!

Eftersom det trods alt er søndag idag, har der på intet tidspunkt været stille og de fleste forretninger har også åbent hele den ganske dag. Vi var ikke nået ret langt før end Bryan spottede en Data Vision butik (han har det med den slags forretninger som vi kvinder har det med sko og undertøj 😉  ). Han fandt hurtigt Asus’ version af en Ipad, som han havde bestemt sig for det skulle være HVIS nu og såfremt !!!  Jeg fandt faktisk også et par hørebøffer, som jeg syntes jeg manglede; mine gamle er blevet helt rustne af min sved fra mine cykelture og disse fine nye Sony ting var vandafvisende, men vi gik nu alligevel uden at ha’ købt noget; vi skulle ligesom ud at vandre og det virkede lidt fjollet at slæbe rundt på disse ret kostbare ting hele dagen. Bryant Park, som kun ligger ca. 2 km. fra vort hotel, var rigtig fin; desværre var det ikke så grønt som vi havde håbet; træerne var alligevel ikke sprunget ud endnu og her kl. ca. 9 om morgenen var der også kun ca. 8-9 grader, så vi måtte gå os til varmen …. og det gjorde vi så.

[shashin type=”photo” id=”1318″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Indgangen til … Bryan(t) Park 🙂

[shashin type=”photo” id=”1315″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

New York Public Library (Hvor Carrie bliver gift i Sex and The City)

Desværre havde det store flotte bibliotek lukket; New York Public Library, så det måtte blive en anden dag. Empire State Building gik vi også forbi; idag skulle vi bare se så meget som muligt på gåben uden deciderede mål. Inden vi så os om, stod vi på Times Square og naturligvis måtte vi lige ind i både Toys R’us og M&M’s forretningen, samt en rigtig fin Disney legetøjsforretning; her kunne vore 3 poder godtnok være gået agurk !!  😉

[shashin type=”photo” id=”1324″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Times Square

[shashin type=”photo” id=”1333″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Bryan hygger sig i Disney bixen

[shashin type=”photo” id=”1340″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Gitte hygger sig med M&M’s gudinden 🙂

Vi spottede også det webkamera, som vi har lagt et link til på vores blog og fik lige ringet til farmor om, at vi ville vinke derfra nu, så det gjorde vi og håbede bare, at de også sad og vinkede til os hjemme i Lunderskov; man kunne se på folkene omkring os, at de fleste godt vidste, hvorfor vi stod og vinkede som tossede J Videre ud ad Broadway kom vi forbi ”Late Show” m. David Letterman, som vi hjemmefra havde sendt en mail til om at vi gerne ville se et show, men der kom aldrig svar — fyyyyhhh Letterman; det var ikke pænt gjort !

[shashin type=”photo” id=”1341″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Åndsvage Letterman – Why didn’t you call me? :-/

[shashin type=”photo” id=”1344″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

En af de superflotte moderne bygninger – husker ikke lige navnet – det kigger vi på senere…

ENDELIG kunne vi se starten af Central Park og den er sandelig imponerende; overalt stikker der pyntelige klippestykker op mellem de endnu ikke helt vågnede blomster og grønne arealer og sørme om ikke vi kun lige var kommet ind i parken før end det første egern blev spottet; som altid travlt optaget af at søge nødder og anden føde under de visne blade; NUSERBASSER J  Der er ganske vist ingen biler i parken, men en del hestevogne og utroligt mange motionerende folk og nogle kom godtnok løbende så hurtigt, at det var med at se sig for !! Inden vi gik ind i parken var vi lige inde i et grønt supermarked; det blev liiiige lidt dyrere end vi havde forventet; ca. 8 $ for hver af vore 2 kyllingsalater .. pyha; de havde bare at smage godt. Desværre kom vi til at gå forbi Strawberry Fields med mindepladen for John Lennon, så den må vi få set en anden dag. Belvedere Castle derimod fik vi besøgt og lige nedenfor fik jeg et fint billede af nogle skildpadder, som rent faktisk lever vildt i søerne i Central Park. Egern blev der flere og flere af og de så lidt nysgerrige ud, da vi prøvede at lyde som en pose nødder, men de lod sig desværre ikke narre – men vi kommer igen og SÅ har vi rigtige nødder med 😉

Her kommer lige en stribe billeder fra Central Park.

[shashin type=”photo” id=”1348,1352,1356,1357,1358,1359,1360,1361,1362,1363″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

På den anden side af Central Park – altså på østsiden – kom vi tilfældigvis lige ud ved siden af The Metropolitan Museum of Art, som altså står ret højt på min liste over ting jeg VIL se. Desværre ville de ikke lukke os ind, da vi jo stadig havde de kyllingsalater i posen — hmm, så må vi jo også bare komme igen !! Guggenheim lå ret tæt på – i sandhed ”The Museum Mile” på 5.th Avenue, men ikke tale om, om jeg fik Bryan til at gå bare de 200 mtr. længere for at få et billede; nu var der blevet vandret RIGELIGT og fusserne forlangte en pause, så vi snuppede Subway’en hjem til hotellet, hvor vi konsumerede vore dyre salater; tror nu ikke vi vil handle der igen; SÅ gode var de nu heller ikke. Nu var der tid til en lur.

[shashin type=”photo” id=”1365″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Bryan foran The Met – Han gider IKKE gå mere nu (som om Gitte gad – hun praler bare 🙂 )

Til aftentide var vi så klar til igen at drage ud i byen; denne gang var målet Shake Shack, som skulle lave helt umanerligt gode burgere eller Katz’ Deli, som har fremragende pastrami sandwiches. Da vi fandt Shake Shack midt inde i Madison Square Park fandt vi samtidig en hel horde mennesker i en kø, der også havde bestemt sig for en lækker burger, så det opgav vi og vendte istedet snuden længere mod syd. Der findes altså mange lækre supermarkeder; Wholefoods er én af dem og den måtte vi lige kigge lidt på inden vi gik videre; hold da op et slaraffenland af mad, men helt billigt er det nu ikke, men det er der faktisk ikke noget der er herovre. Det 4. sted vi bare måtte ind og ose i, havde altså så bare denne her lækre salatbar (med sushi og også varme salater), så istedet for sandwich, blev det altså til 2 af disse salater; klokken var også ved at være 22, så vi valgte at gå hjem og gnufle salaterne med en kold Budweiser …. der skulle jo også lige være tid til at få skrevet lidt på bloggen og få uploaded nogle billeder, så familie og venner kunne holde sig opdaterede med vores færden her på Manhattan 🙂

[shashin type=”photo” id=”1374″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Shake Shack i Madison Square Park

[shashin type=”photo” id=”1373″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Empire State Building by night – havde desværre glemt kamera stativ på hotellet.

[shashin type=”photo” id=”1376,1377″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Økologisk Deli hvor vi fandt noget super lækkert mad, samt en lille overraskelse til Anders … 😀

Nu er det blevet godtnat tid igen og i alt er vi så gået 21545 skridt idag – det kan altså godt mærkes lidt !  Lige en afsluttende bemærkning; vi BLEV et par artikler rigere og en DEL penge fattigere – mon ungerne kan gætte hvad vi har med hjem !?  😉  Dog vil jeg lige som allersidste bemærkning lige af med en smule brok; efter at have boet 7 år i Kbhn. hvor det hører til sjældenhederne at en ekspedient i et supermarked eller alm. forretning smiler, er det desværre her i New York ligesådan – indtil nu er der ca. kun 10%, der har forstået virkningen af et smil – måske skulle vi gøre det til vores mission her i storbyen at dele ud af vore smil !? 🙂

[shashin type=”photo” id=”1378,1379″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Vores aftensmad – kl 22 … Samt dagens Skridt resultat – ikke sært fusserne er lidt ømme !

1 kommentar

  1. Hvor ser det bare dejligt ud. Sikke I får set noget. Skønt, at kunne følge lidt med herhjemmefra. Kh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *