New York 2012 – Dag 3

Dag 3

Gaaaab – lidt jetlag er der åbenbart stadig tilbage; ihvertfald har jeg igen været vågen nogle gange i løbet af natten, men vågner dog alligevel rimelig frisk kl. 7:20, hvor Bryan begynder at rumstere med kaffe. Idag skal vi nå at få et blik på Flatiron Building, en gåtur til Brooklyn over Brooklyn Bridge og kl. 13:30 har vi billetter til Ground Zero. Senere skal vi en tur til New Jersey, hvor vi har fået billetter til en basketball kamp ml. New Jersey Nets og Cleveland Cavaliers (tror allerede I ved, hvem der får mest ud af den oplevelse 😉  ).

Efter at ha’ tjekket lidt mail får vi smil på læben af en dejlig mail hjemmefra Lunderskov, hvor Farmor bedyrer, at ungerne er eksemplariske og alt er o.k. – dejligt — så er det som om, at oplevelseslysten stiger og vi får lidt morgenmad efter et dejligt bad og så er vi klar. Mormor tænker vi også på; det er jo lidt underligt at være så langt væk hjemmefra, men ugen kommer til at gå så hurtigt at det er med at suge til sig, mens vi er her.

[shashin type=”photo” id=”1137″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Flatiron bygningen – fordi den ligner …. tjaee – et strygejern 🙂

Idag er det dejligt lunt og solen skinner; der er ca. 15 grader kl. 9 om morgenen og da vi har passeret Flatiron Building, som jeg nu synes er ret charmerende (jeg er nok mest til det klassisk smukke fremfor de megahøje glas- og beton højhuse). Herefter snupper vi sub’en til Canal Street i China Town og vupti – så forandrede stemningen sig til den lidt anstrengende og anmasende gadesælgende, hvor man slår om til at se lidt utilnærmelig og småirriteret ud – hvis man ser for interesseret og naiv ud sådanne steder, spotter sælgerne det lynhurtigt og kaster sig over én med ”uundværlige” (ihvertfald uægte) dimser og dutter.

[shashin type=”photo” id=”1140″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Gitte ombord på Brooklyn Bridge

[shashin type=”photo” id=”1143″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Miss Liberty – set fra Brooklyn Bridge

[shashin type=”photo” id=”1142″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Chrysler bygningen i det meget fjerne – også set fra Brooklyn Bridge

Der var andre end os, der havde bestemt sig for en tur på gåben over Brooklyn Bridge, men vejret var også rigtig dejligt – efterhånden havde temperaturen også sneget sig op på ihvertfald 20 grader – så dejligt J Vi kunne lige skimte Frihedsgudinden i det fjerne, men det var en smule diset henover vandet, så vi må vente til vores sejltur til Staten Island én af de næste par dage til at hilse lidt pænere på hende. Vi så garanteret næsten ud som rigtige New Yorkere med vores meget varme Starbucks kaffe på vores tur over broen. I Brooklyn måtte vi lige ind og sunde os lidt og vi blev enige om, at holde en lille pause på en Pub; rigtig hyggeligt med stille jazzagtig musik.

[shashin type=”photo” id=”1149,1148″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Irsk pub i Brooklyn – ser ikke ud af meget, men hold da op der var hyggeligt indenfor – super fadbamser 🙂

Herefter måtte vi igen finde en sub, som kunne køre os ind til Fulton station, som ligger lige ved siden af Ground Zero, hvor de 2 tårne; World Trade Center, kollapsede efter det frygtelige terrorangreb d. 11.9.01 – et sår, der aldrig heler. Jeg må indrømme, at det rører ved nogle følelser at stå og kigge på navnene på de omkomne omkring de 2 vandfald, som udgjorde platformen af de 2 tvillingtårne. Inde i butikken, hvor der blev vist en lille film og flere pårørende kom til orde, blev jeg nødt til at gå henimod udgangen for ikke at stå og tude; det synes jeg ikke rigtig ville passe sig siden den ret tilkommer de, der har mistet; tror Bryan følte noget af det samme, så vi trængte til at komme ud og få rystet det af os igen. Til gengæld er det jo både livsbekræftende og sundt at de ved siden af Ground Zero er ved at bygge et nyt kæmpe højhus, som i første omgang har været kaldt Freedom Tower, men som nu bliver kendt som One World Trade Center — -ihvertfald er det et symbol på, at terroristerne ikke har vundet – tværtimod rejser Amerika sig igen og det er jo et rigtig godt signal at sende. Selve bygningen kommer til at rage 541 mtr. op inkl. spiret .. og ud fra det kunne vi se, at der stadig mangler en del etager at blive sat på.

[shashin type=”photo” id=”1138,1150,1151,1152″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Den nye “One World Trade Center” – samt lidt fra mindeparken

Efter denne oplevelse gik vi ind i World Financial Center, hvor de har en ret fin vinterhave; hvorfor den hedder Wintergarden må stå hen i det uvisse, da det altså var palmer og ikke grantræer, der var plantet inde i bygningen. St. Pauls Chapel lå lige ved siden af og her måtte vi lige ind og se om vi kunne optage en smule af det overmenneskelige held, der gjorde, at denne bygning ikke fik så meget som en skramme, da de 2 tårne kollapsede. Det er også en af de ældste nuværende bygninger på Manhattan, der stadig bliver brugt til dets oprindelige virke som kirke.

[shashin type=”photo” id=”1155″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Kirkegården ved St Pauls – godt nok en gammel en da

Herefter gik det i fuld firspring hen til den nærmeste subway, så vi kunne komme hjem og få futterne lidt op. Desværre havde jeg haft et mindre uheld med min skridttæller, der gjorde, at den landede i toilettet om morgenen – selvom jeg fik den hevet op i rekordfart og fik batteriet ud og tørret før end det nåede at blive vådt, så virkede den ikke helt perfekt efter mødet med det lidt skumle vand. Dog havde Bryan sin tlf. til at måle vores tur og den sagde, at vi havde vandret lidt over 17000 skridt – av !!!

Jeg lå og hvilede mig lidt på hotelværelset, mens Bryan nørklede med vores blog og billeder, men desværre blev klokken så mange, at vi skulle afsted til Penn Station for at ta’ toget ud til Newark – New Jersey — HOLD DA HELT FEST – på vej derhen nåede vi 34. Street og HER var der myldretrafik – hvilket virvar af mennesker.

Det blev bestemt ikke bedre, da vi ankom til Penn Station og efter at have været lidt forvirrede omkring deres billetsystem m.v., fik vi trukket tur/retur billetter, så vi kunne komme ud og se noget basketball *hmmm

[shashin type=”photo” id=”1156″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Prudential Center – sikke dog en pragtfuld arena 🙂

Da vi ankom til Newark prøvede jeg at holde gejsten ved at fortælle mig selv, at det nok ikke var så slemt som det så ud til — men det VAR det. Jeg er altså alt andet end racist, men må indrømme at jeg gjorde mig skyldig i at føle mig ret meget på udebane her; her så vi næsten kun ret mørke mennesker og de var ærligt talt ikke ret soignerede – faktisk så de ret mindre bemidlede ud og selve gadebilledet gjorde mig temmelig utryg, så selvom vi faktisk kiggede efter noget mad, så svandt appetitten. Èn mand bad Bryan om noget mad, mens han gik med sit barn ved siden af – han så nu ikke ud til at ha’ sultet, men jeg fik ret ondt af barnet. Nå .. men vi gik så hen til Prudential Center for at komme ind og finde vore pladser. Selvfølgelig skulle vi sidde på en af de højeste ”balkonner” og jeg lider som bekendt af højdeskræk, men vi kom da på plads.

[shashin type=”photo” id=”1157,1159″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Den ene superstjerne efter den anden – Bryan & Deron

Ja ja – for at gøre en lang historie kort, så var jeg ovenud lykkelig, da vi ved 21 tiden var på vej hen til stationen igen. På vej hjem til hotellet fandt vi en Sandwich bar (Subway) og tog et par sandwiches med hjem. Nu er jeg så træt at jeg knapt kan tænke mere … det er blevet dynetid – YUPPIIIHH J

 

Og slutteligt lige et par rigtige lastbiler til onkel Kim 🙂 Ikke sån nogen tøsede fladnæsede nogen som vi holder derhjemme !

[shashin type=”photo” id=”1145″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”1146,1147″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *