Sommerferie 2013 – Del 4 – Tyskland

Søndag d. 21.7 skulle være hygge dag og jeg havde længe glædet mig til en seriøs cykeltur her i det nordtyske, som jeg jo kender så godt fra mine teenage-år. Temperaturen var godt med lige fra morgenstunden, så der skulle tankes lidt vand før afgang. Jeg nåede da ca. 45 km. før end jeg var hjemme på campingpladsen igen og jeg nød hvert sekund i det smukke landskab, omend mine cykelbukser, der lå hjemme i Lunderskov, var savnede :-/ Da jeg på hjemturen kom forbi Leck d. 21.7. var der lidt ”Flohmarkt” (loppemarked) på deres torv, samt en smule tivoli og live musik – rigtig hyggeligt.

[shashin type=”photo” id=”2764,2763″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”2760″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Turen til Leck er skøn på denne årstid 🙂 Vi er her jo som regel om vinteren …

Jeg spottede så også et skilt, der reklamerede for en Dræsinebane, men selvom jeg fulgte flere skilte, smuttede den til sidst for mig alligevel. Efter udsagn fra vore søde naboer her på pladsen, kan det godt svare sig at prøve kræfter med den en anden gang. I nærheden af Ladelund skal der også være en nedlagt grusgrav, som er omdannet til badesø – den må vi også ha’ besøgt engang. Det er bare som om, at tiden her bare flyver afsted.

[shashin type=”photo” id=”2761,2762″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Byfest i Leck

Caroline fik en lille veninde fra Amager, der ligesom os, skulle ha’ bilen repareret her i Tyskland. Da de sagde, at de skulle ud og hente en lille hvalp næste dag, så gik snakken jo lystigt, da vi jo har tiden med vores lille ny Fie i lysende erindring endnu. På den måde, bliver det til ren hygge, hvor lysten til at køre ud og opleve holder sig lidt i baggrunden. Nogle af vore naboer er også cykel entusiaster; faktisk blegner mine præstationer lidt i det lys, men det er fedt at snakke med nogen, der elsker deres cykelture lige så meget som jeg. Jeg håber dog med tiden at kunne smitte min husbond lidt; camping OG lange cykelture er den absolut optimale måde at opleve nye steder på.

Temperaturen kravlede op på 27-28 grader og det føltes meget varmt, så ALLE fik en til flere dukkerter i den kølende, udendørs pool – nice 🙂

[shashin type=”photo” id=”2759,2765″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Endnu engang – endnu et sted, er havfruer & herrer ude og terrorisere omgivelserne 😀

Mandag d. 22.7 kørte Anders, Maria og jeg til Flensborg, så bilen kunne komme på værksted. Det var meningen, det kun skulle være Maria og jeg, men siden Anders havde tilbragt hele søndagen med at se film (han holdt ihvertfald hviledagen i hævd), ville det være uundgåeligt for ham at få sved på panden i Flensborg; der skulle blive ca. 29 grader. Efter at ha’ afleveret bilen ved Autohaus Thormann, vandrede vi ned i byen og så gik den vilde shoppingtur. Èn efter én blev næsten samtlige forretninger klapset af; specielt Cubus, H&M og Intersport, så Maria fik lidt nyt tøj og Anders måtte eje et træningsredskab, der kan hænges op i en dørkarm og også bruges på gulvet til sit-ups og triceps øvelser (eur. 50,- men der er dog 2 års garanti).

[shashin type=”photo” id=”2771,2772″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

En glad søn, gør klar til at træne sine biceps op til MAX størrelse 😀

[shashin type=”photo” id=”2769,2770″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Havnen i Flensborg

Vi skulle jo ha’ slået tiden ihjel indtil de ringede og sagde, at bilen var klar til afhentning, men intet er nemmere i Flensborg end at slå tiden ihjel — dejlig by; desværre kunne jeg ikke lokke ungerne med op til ”slottet” (der er en del trapper derop til og det var nok til at ungerne nægtede; dem havde de åbenbart fået nok af i Luxembourg *ss ). Men vi gik da en lille tur langs havnekanten. En dag skal jeg ha’ familien slæbt med ud på en vandretur som jeg elsker; via Gendarmstien fra Padborg (Bov) til Kruså – allerhelst også videre til Kollund – så smukt en tur langs Flensborg fjord. Den har jeg gået mange gange, da jeg boede både i Kruså og Padborg. Da klokken nærmede sig 15:00 gik vi ud mod værkstedet og bilen var sørme færdig, så vi kunne komme hjemad – lige med et enkelt pitstop hos Calle for at tanke den rødvin, som jeg sværger til; Faminigham.

[shashin type=”photo” id=”2777,2778,2776,2774″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Hygge på Mitte

Når vi kommer hjem skal rødvinen dog udskiftes med friskpresset grøntsagsjuice igen – det glæder jeg mig nu også til; der er intet så fedt som at drikke helt frisk juice af eks. rødbeder (som bl.a. hjælper med udrensningen af leveren) og spinat (ditto) krydret med ingefær, som styrker immunforsvaret og æbler m.m. – bare genialt OG lækkert 🙂 Løbeturene er blevet til vandreture her på ferien, så der har jeg også lidt at gøre godt igen, men først står den desværre på udpakningen, rengøring og tøjvask når vi kommer hjem. Caroline og Bryan havde hygget sig i varmen her på pladsen og Caroline havde fundet sig en ny camping-veninde (også fra Amager), eftersom veninden fra igår desværre var taget hjem. Det er jo lidt tankevækkende, at det først er her på Mitte, hvor man møder dansk-talende, at børnene får kammerater – måske skal vi ta’ det med i overvejelserne til næste år — men nu er vejret jo også endelig blevet sommerligt i vore hjemlige egne 🙂 (faktisk så meget, at jeg p.t. er ved at smøre Bryans lige rigeligt røde skuldre, men heldigvis er alle børn sluppet for bøvl med solforbrændinger m.v.).

[shashin type=”photo” id=”2780,2781″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Skuret – Sommer afløseren for Cafe Mitten Drin
Caroline med en af sine utallige sommer veninder 🙂

Nu er det blevet aften og imorgen er det nedpaknings tid og det er helt ærligt lidt lækkert at tænke på, at vi nu kun har de sidste små 90 km., der skal forceres, før end vi ankommer derhjemme og kan hilse på vore 2 katte, der helt sikkert er blevet passet godt af vore utroligt søde naboer. 🙂

[shashin type=”photo” id=”2779″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Nedpakning – et stk brugt sommerferie til salg 🙁

Forfatter: Birgitte

Billedtekst forfatter: Bryan

1 kommentar

  1. Det er så altid så dejligt at læse dine/jeres beretninger fra turene. Det er jordnært og oplysende, så man både får noget at vide og føler sig underholdt.

    Det virker også fint som inspiration til vores egne ture, så jeg checker tit ind og hygger mig med dine beskrivelser.

    Campinghilsen
    Jørgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *