Mustang GT roadtrip fra New York, Washington m.m – Dag 4

Dag 4:   23. oktober 2017

Når man går så tidligt i seng, gør det så også, at man vågner tidligt – igen; kl. 4:45 !  Men så kunne vi få pakket og sagt på gensyn til denne smukke by.

Når man har det lidt skidt i ryggen, starter hver morgen med de øvelser som fysio Line har givet mig med i rygsækken 🙁  Ned på alle 4 😀

Vi startede med at køre lidt sydpå for at komme til Mount Vernon, som tidligt i planlægnings forløbet kom med på “to do” listen. Virginia er den nordligste af sydstaterne og USA’s første præsident George Washingtons ejendom Mount Vernon havde efter hans mening den bedste beliggenhed overhovedet. Ordlyden af selve uafhængigheds deklarationen blev forfattet her (det var forbudt at ta’ billeder i huset – desværre) men rum størrelsen har forandret sig noget siden da, selvom huset er blevet udvidet flere gange).

Forfra…

… og bagfra 🙂

Thomas Jefferson, John Jay, Benjamin Franklin og George Washington var 4 af de ialt 7   Founding Fathers, der af kongressen var udpeget som dem, der efter uafhængighedskrigen skulle blive enige om, hvad erklæringen skulle indeholde og den blev underskrevet af i alt 56 mennesker fra de 13 engelske kolonier. Det var her, at den oprindelige opdeling af De Forenede Stater og erklæringen med bl.a. skelsættende menneskerettigheder og love, der skulle gælde alle stater blev grundlagt. George Washington blev udpeget som staternes første præsident og han tjente i 8 år, som senere blev det maskimale antal år (2 perioder á 4 år) en præsident kunne regere. George Washington havde selv udmeldt, at han aldrig havde haft intentioner om at besætte det ærefulde embede længere, da “ingen burde sidde som fungerende overhoved et helt liv” (han savnede desuden sit liv på Mount Vernon)  og dette blev udgangspunktet for de  mange efterfølgende præsidenter.

En formiddabel udsigt over Virginia´s floder, set oppe fra Mount Vernon. Ikke noget at sige til at George W var glad for at bo her.

Et af hans finere køretøjer

og et til når det bare skulle gå stærkt – et hestetræk med en stol monteret 🙂

Køkkenhaven – kæmpestor og i 2 plan/etager. Her dyrkede de selv alt hvad de havde brug for.

Desværre endte hans liv, da han som 67 årig og stadig aktiv og succesfuld landmand, en decemberdag red ud for at inspicere sin ejendom og kom forfrossen hjem og  pådrog sig en grim halsvirus, som udfordrede hans 3 læger udover deres evner og han endte med at blive kvalt af virussen efter 2 dage i sin seng. Hans kone Martha sov aldrig igen i deres hidtil fælles soveværelse. Hans sidste hvilested, som også tæller hans kone samt 25 andre familiemedlemmer, ligger på hans elskede ejendom Mount Vernon. Efter hans død blev hans personlige slave William Lee sat fri  (de havde ialt 123 slaver og de skulle iflg. uafhængighedserklæringen alle sættes fri ved Martha’s død).

Sarkofagene med G. Washington og hans kone Martha.

Mindepark for alle deres slaver.

Et af slavernes typiske huse.

Lidt tekst til huset, der kan klikkes større.

George Washington blev den eneste præsident, der havde haft slaver og hans menneskesyn havde forandret sig en del siden han som 11 årig arvede de første slaver efter sin far til han, efter 56 år som slave ejer, underskrev den erklæring, der grundlaeggende gik imod hans overbevisning, men som alligevel gav mening. Pudsigt nok har hans tænder været genstand for megen spekulation; man mente at han havde tænder af træ, men efter nøjere og kyndige undersøgelser efter hans død, viste de sig at være af meget forskellig oprindelse; guld, elfenben, bly, hest og endda flodhest. Han havde haft problemer med tandsættet siden starten af 20’erne og havde kun én rigtig tand tilbage , da han som 57 årig blev præsident; resten var gebis.

Gitte har fået sit smarte nye fritids outfit på idag 🙂 Det så måske nok smartere ud, da det hang på en bøjle i butikken … 😀

Man kommer helt i tvivl om det nu ER USA eller UK, men det er nu altså bare et pitstop i Westminster, Maryland

Igen danskere der gemmer sig i USA … Gad vide hvad de er bange for ? Træet her kommer i hvert fald ikke til at fryse.

 

På landet i staten Maryland er de vist også klar over at det snart er Halloween 🙂

Efter at ha’ lyttet til historiens vingesus og overværet en ceremoni ved hans og Martha’s sarkofag, kørte vi nordpå. Næste stop var Country Inn ved Lancaster og lå på vejen tilbage til New York. Det viste sig, at området var kendt for at huse mange Amish folk. Selve motellet lå op til en meget befærdet vej, men heldigvis ret tilbagetrukket. Her havde vi bestilt et værelse med 2 queen size (140×200) senge OG balkon. Det levede fuldt ud op til forventningerne + lidt til; virkelig god plads i værelset og alt emmede af hygge – der var endda 2 gyngestole på balkonen; ingen sure miner herfra 😀 (til ca. 500,- kr. i døgnet) 

Allerede ved ankomst blev vi glædeligt overrasket – det hele på Country Inn så så autentisk ud 🙂

Racerbilen kunne lige og lige klemmes ind i en ledig parkeringsbås 😀

Vi kørte en tur gennem Amish landskabet og mente at vi måtte kunne kende deres ejendomme ved at de ikke havde strømledninger ført til husene. Vi troede også, at de holdt sig for sig selv, men der måtte vi revidere vores opfattelse, da de både blandede sig og også gerne ville fortælle om deres livsstil. Oprindeligt stammer de fra Holland eller Tyskland og de taler også normalt en afart af hollandsk; men kan dog ikke skrive på dette sprog. Tysk til gengæld læser og skriver de, men kan ikke tale det – så det er ikke helt ukompliceret at være én af dem 😉 De er nemme at kende ved at de primært kører i deres hestedrevne “buggies” eller hestevogne – de må ikke selv ta’ kørekort til bil, dog er det tilladt at lade sig køre i bil af nogen, der ikke tilhører deres samfund. De har insisteret på at leve som i 1900 tallet; uden el, fjernsyn, tlf., biler eller andre hjælpemidler, som vi andre har mæsket os i og de må ikke gifte sig med andre end deres egne og heller ikke blive skilt medmindre de melder sig ud. De fleste ernærer sig via landbrug, men da dette er blevet vanskeligere med årene er flere blevet udmærkede håndværkere. De går ud af 8. kl. og har deres egne skoler, så de får ikke anden uddannelse end den de kan få i deres begrænsede samfund. Mændene bærer stråhatte og bukser med seler og kvinderne har kyse og nederdele med forklæde på; de snyder dog lidt ved at ha’ bukser på nedenunder (ellers ville de vist også få kronisk underlivsbetændelse). Her i Lancaster County bor der ca. 25000 Amish og det er blevet lidt af en turist industri for dem, at åbne op for deres livsstil — i bund og grund kan man jo næsten misunde dem, omend det nok alligevel vil blive for kedeligt for os andre; ingen netflix – ingen mobil – ingen facebook *uha uha ;-P

Dejlige gyngestole på rygerbalkonen (som der ikke engang måtte ryges på) … Grhhhh

Også værelset overraskede positivt.

Og skisme en stor seng til os hver 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *