Californien 2016 – Dag 4

Dag 4 – 19. November 2016

Man vænner sig hurtigt til det – at vågne op til total blå himmel og 16-17 grader ved 06 tiden 🙂 California vejr rules ! Efter at have morgenhandlet og drukket nogle spande kaffe, kører vi ned mod havnen.

På Walmart’s parkeringsplads spotter vi den første Hummingbird (Kolibri) Den er utrolig sjov at iagttage. Den kan stå helt stille i luften, og derefter rykke afsted i voldsom fart. Dens makker har en knaldblå farve – flot flot !

På havnen i San Diego, ligger krydstogtskib og en gammel Galeon side om side.
Galeonen San Salvador var sikkert stor i sin tid, men blegner lidt ifht x skibet…
Den var det første europæiske skib, der nåede USA’s vestkyst tilbage i år 1542 !

Vi er jo allerede efter  tidsplanen, så vi er nogle af de første de går ombord på USS Midway der ligger nede i San Diego‘s havn. Det er en gammel Aircraft Carrier, der faktisk blev brugt helt frem til Golfkrigen. Et imponerende bygningsværk, med plads til 5000 mand ombord + gud ved hvor mange fly. Der er masser af tour guider ombord der fortæller at livet ombord og skibets historie. Det fede ved det er, at de alle er gamle pensionerede soldater, piloter osv som gennem tiden har arbejdet på skibet – og de ELSKER at fortælle historier ! 🙂 Vi rendte i gamle Jeffrey – han spottede vores accent – han er jo selvfølgelig gift med en dansker 🙂 Det får vi en lang snak ud af. Efter 3 timer ombord glæder vi os dog til noget morgenmad og en smøøøøg 🙂

Vi gør klar til at boarde USS Midway I billetkøen køber vi istedet billetter på mobilos – vi sparer 2$ per mand, og kan samtidig springe ud af køen, og gå direkte ombord 🙂

Nu med ny pilot ombord.

Fine gamle maskiner.

Vi prøver denne flysimulator – den giver god valuta for de 6$ den koster. Vi bliver kastet rundt på den mission flyet har idag 😀

Kaptajn Stefan er klar til at sejle os i havn.

God udsigt fra skibet over til Coronado broen.

Inden vi forlader San Diego, skal Kim lige have købt en drone hos Drones made Easy. Han finder en DJI Phantom 3 til en ok pris. Der er bare lige den ting vi hele tiden glemmer …. Prisskiltene herovre er UDEN TAX. Tax er kun 8-9%, men med beløb i den størrelsorden en drone ligger i, bliver det alligevel til en slat mere end budgetteret 🙁  Vi sætter kursen gennem store øde bjergområder mod Palm Springs. Undervejs spotter undertegnede en lille grusvej, der går op til Santa Rosa bjergene – dagens pilot klodser bremsen – bakker tilbage og begynder bjergbestigningen. Og stigning er der – at kalde den grusvej for en vej er vist kun noget amerikanere kan finde på – vejen er mere bare en sti med store huller.

Kameraet har en smule svært ved at fokusere, grundet en lidt bumpy tur 😀

Bussen gør det dog fremragende – en god frihøjde på bilen gør at vi ikke sidder fast 🙂 På ved ned igen møder vi en jæger der er på vej op. Den ender som alt andet med en lille sludder. Han ville da godt lige høre hvordan 3 danskere i en Chevy bus er endt på dette bjerg 😀

Chevy’en kæmper sig gennem terænet – langsomt men sikkert mod toppen 🙂

Når man skal – ja så skal man jo … Og hvor mange kan lige sige at de har niflet på toppen af Mount Rosa 😀

Bjerget er erobret – intet kan stoppe 3 danskere på tur

Mørket sænker sig mens vi nærmer os Palm Srings. Vi finder et billigt motel på booking.com, og da vi ankommer 10 minutter senere er vi allerede tjekket ind, og værelset er klar til os. Skøønt sted. 2 dobbeltsenge og et køleskab – så behøver vi ikke så meget mere. At der også er en dejlig pool med 40 grader varmt vand, er bare win-win – de 3 danskere smider sig igen i bølgen blå 🙂

Farvel til Mount Rosa

Selvom der ikke umiddelbart er nogen huse at se, må der jo alligevel bo en god håndfuld herude i ørkenen.

Flere kaktusser, men stadig ikke den rigtige slags …

Natview ind over Palm Springs og Palm Desert.

Kim når lige at lege lidt med sin ny indkøbte drone – en DJI Phantom 3 Advanced. Og sikke da et fedt legetøj for voksne mænd 🙂 Den skal vi nok få glæde af senere på turen 🙂 Efter et bad hopper vi på den gratis shuttle bus ind til downtown, så vi kan få noget i mavsen for anden gang idag … Og sikke en bustur – en hel bus fuld af amerikanere, der nærmest står i kø for at snakke med de 3 crazy danes i shorts og T-shirts. De fatter ikke vi lige har været i poolen. De sidder allesammen og fryser, og er enige om at dagens 22-24 grader er det koldeste i mands minde på disse kanter 🙂 Spontant sidder en dame lige og synger lidt og folk klapper med. FED bustur – det er bare noget vi ikke oplever i lille DK. Efter en tur på Thai restaurant går turen direkte hjem i seng.

Cambridge Inn – fornuftigt motel til små penge.

Cambridge Inn – fornuftigt motel til små penge.

En hurtigt dukkert i det skønne vand. Det var helt utroligt varmt vand – omkring 40 grader !

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *