Californien 2016 – Dag 2+3

Dag 2 – 17. November 2016

Vi er endnu ikke helt ovre jetlag’et – faldt tidligt i søvn, og vågnede ved 03-04 tiden. Lå og gassede os lidt, men blev enige om og køre ud og finde en kop kaffe. Vi vendte dog ikke hjem igen sån lige, men blev enige om at vi ligeså godt kunne få dagen igang med det samme. Vi har jagtet en el-kølebox herovre siden ankomst, men må efterhånden konstatere at det bruger de ikke på denne side af dammen.

På jagt efter morgenkaffe inden solen står op 🙂

Homedepot åbner allerede kl 06 herovre, så vi tjekker lige om de har en kølebox … No luck. Til gengæld har de afsindigt meget jule halløjsa – det meste kan der sættes strøm til 🙂 MUMS JuHuuu

Chevy bussen er klar til afgang igen. Det er en dyr dame i brændstof. 6.5km/l ca – til genæld koster en liter 4,5kr 🙂

Vi finder dog en billig kølebox på deres Blå Avis – kører 30 – 40 km efter det, på LA’s spændende og højt trafikkerede by og motorveje ! Det vi endelig møder sælger, viser det sig hurtigt at vi bliver en smule skuffede. Hvad der på billedet ligner en stor 30 liters box, er i virkeligheden en lillebitte box til 6 dåser og …. ja, det var det 🙁 Vi køber det dog – det er billigt og vi har ikke mange andre muligheder 🙁

Motorvejene har en lidt anden størrelse end herhjemme i Kolding … 6 spor i hver side er standarden 🙂

Med handlen veloverstået er vi hurtigt enige om at kigge os lidt rundt i den bette by .. 🙂 Vi cruiser stille rundt gennem Beverly Hills og Bel Air – skal love for husene der, er af en lidt anden karakter end hjemme i Åparken ! Det er mega flot og grønt alle steder, men det tror da også pokker med alle de mexicanere der render rundt og passer folks haver ! Minimum 2 per hus. De rige har mange glæder.

Masser af palmer –

og velfrisérede plæner, hække og bede.

Et træ i Bel Air med …. frugter? Måske nogen kan svare på hvad det er for et træ?

Ingen post til denne herre idag.

Gåde: Hvor mange mexicanere skal der til at holde en lygtepæl?
Svar: Ca en 8 stykker 😀

Vi fortsætter og kommer forbi Griffith Park – Stefan mener der er en klokke af en slags der ringer (tommel op) ! 😀 Og den er god nok – det er der Observatoriet ligger bl.a – Greek Theater er også på de kanter, samt et fedt view over til Hollywood skiltet (som nok egentlig er det vigtigste) 🙂

Observatoriet i Griffith Park.

, og en James Dean buste. Observatoriet var med i hans film “Rebel without a cause” og det var med til at sætte parken på landkortet !

Der er en god udsigt over til Hollywood skiltet, som viser sig at være MEGET tungt.

De 2 magre danskere kan liiiiige holde det 😀

Vi vender hjem mod motellet, så vi kan nå en cykeltur inden det bliver lidt mørkt. Jeg undredes lidt da vi kom hjem – 35km gennem LA – og det var storby alle 35km !! Crazy country 🙂 For god ordens skyld deler vi lige en sixpack inden cykelhatten kommer på 🙂 Det der tis tis er jo ved at blive gult :/ 🙂

Stefan har en drøm om et billede, hvor han ligger hen over køleren på en politibil i håndjern.
Det ville denne Park Ranger dog ikke være med til, men hun kunne godt se det sjove i idéen 🙂

På vej hjemad kommer vi forbi Universal Studio’s, og slår lige en smut ind omkring.
Der er OGSÅ pyntet på til jul – de starter tidligt …

Vi cykler de 1½km ud til Venice Beach og tager strand cykelstien mod syd – ud omkring lystbåde havnen, og videre ned til LAX Airport – man ER jo lige nød til at fange nogle billeder af de store pippergøjer ! Stefan’s røv gør så ondt efter de første 18km (nogen har glemt at  træne hjemmefra …)

Lækker 2 sporet cykelsti på Venice Beach.

En A380 fra Emirates suser afsted – set fra cykelstien. FED cykelsti 🙂

Vi knipser nogle store fugle – ser solen gå ned over Stillehavet, og skynder os hjem. Det bliver HURTIGT mørkt og vi har kun et sæt lygter, så vi må cykle i konvoj. LA inviterer heller ikke ligefrem til at cykle side by side. At sige LA er cykelvenligt i det hele taget, ville være en mild overdrivelse !! Vi er hjemme ved 19 tiden – deler et par sixpacks, og falder igen tidligt i søvn – Nat nat.

Stefan kræver et pitstop, inden vi er helt hjemme. Han er nødt til at stå op og cykle det sidste stykke grundet smerter i bagdelen 😀 😀

Dag 3 – 18. November 2016
Jetlag’et er så småt ved at fortage sig – idag vågner vi først 05.15 🙂 Vi kommer hurtigt i bad – får røget et par morgensmøger (vi kører jo i ikkeryger bil) ….. 😉 Vi triller afsted ved 07.15 tiden, med gps’en sat med kurs mod San Diego, tæt ved den mexicanske grænse) Idag er det mig der er pilot – jeg har aldrig prøvet automat gear før, så da jeg 2 gange har jokket bremsen i bund, som var det koblingen, er jeg lige ved at blive fjernet med magt fra chaufførsædet !!

De første vilde kaktusser er spottet. Jeg ville dog gerne have fundet en af de “rigtige” fra westerns.
Efter turen viste det sig dog at vi kun så ÉN undervejs, og den fik vi ingen billede af i forbifarten 🙁

En lækker bil af en slags …? Den lyder i hvert fald feeeed.
Stefan udøver noget tegnsprog til chaufføren, som fyrer den max af, da han suser forbi os 😀

På trods af alskens gps planlægning med tur ned langs kysten – så ender vi alligevel med at køre inde i landet, gennem bjerge og store åbne vidder and what have we not. Og det gør ikke spor. Det er tudesmukt. Vi ender på toppen af en bjerg, ved en lille bix der hedder “The Lookout Roadhouse” og den har da vist ikke taget det navn for sjov. Der er den vildeste udsigt over Lake Elsinore dalen. Vi falder i snak med Jeff – en lokal gut der er meget snakkesagelig – han fortæller at der under søen, rent faktisk gemmer sig en gammel by med tankstationer, kirke og det hele. Pludselig begyndte vandet at stige fra jorden – ingen ved hvor det kom fra. Det endte altså med at der måtte bygges nye byer rundt om søen. Vi fortsætter ned af bjerget til byen.

Udsigt over Lake Elsinore fra The Lookout Roadhouse.

Et lille hyggeligt sted, som har lagt der siden 1945 – på toppen af bjerget.
Søen/byen er faktisk navngivet efter Helsingør fra Hamlet. Den dag idag, er Helsingør og Lake Elsinore søsterbyer !

En meget snakkesaglig Jeff, tager lige et billede af os alle 3. Han giver os sit kort, så hvis på på noget tidspunkt på turen får brug for hjælp – ja så skal vi endelig bare ringe 🙂 Han kone arbejder for Juncker, så hun er tit i Danmark – deraf hans trang til at hjælpe danskere i nød i det store udland 🙂

Vi er stadig på jagt efter diverse udstyr, og finder også et superfint shopping område med alskens forskellige butikker. Bl.a en Aldi …. Den havde vi sgu ikke lige set komme 🙂 Vi finder lang om længe vores gasblus, så vi kan få brygget noget kaffe i bilen 🙂 Sko og tøj bliver det også til, samt andre nødvendige dagligvarer. “Fat Joe’s” pizza joint har gode pizza’er på tilbud men tilbuddet gælder for 2 eller 4 pizza, og vi er jo ligesom kun 3 … Han er ikke til at handle med, så han ender med at få fingeren – vi finder istedet Subway og får den lækreste sandwich. Stefan er ved at være lidt træt af brød – kartofler savnes allerede 😀 Han er dog ok tilfreds med en fyldt mavse 🙂

Saftsusme om der ikke af alle mulige butikskæder, ligger en ALDI her i Lake Elsinore !!
Vidste slet ikke at de er igang med at invadere USA.

På vej ud til kysten kommer vi igennem Temecula – en lille mega hyggelig western by – vi er igen nød til at gøre holdt. Dagens pilot for bakket den store bus på plads men synes der er noget i pilot sædet der stikker lidt – Kim tjekker under min trøje – så sidder der sgu en hveps og gumler af mig :/ Vi finder en lille bix med Skandinaviske flag udenfor og er da lige nødt til at kigge ind. Den ældre dame der har butikken  begynder at snakke lidt blandet dansk/norsk til os – vildt hyggeligt ude midt på prærien 🙂

Temecula dukker op som en helt uventet overraskelse – det er som at være med i en western.

Vi får købt lidt flag til bussen. Det er nemlig slet ikke så skidt at være dansker herovre – alle vil i snak med os. Vi slutter lige af på Beer and Wine garden – deres sodavand så nemlig så lækre ud … 😀 Da vi endelig kommer ud til Stillehavets kyst igen, er vi nødt til lige at have en dukkert inden solen går ned. Der er de vildeste surfer bølger, som vi kaster os lystigt rundt i – skide skægt. Tjek.

3 danskere med bar røv i bussens “omlædningsrum” – DÉT må have været et syn for guder 😀

Videre ned til San Diego med GPS’en sat til nærmeste Walmart, hvor vi agter at tilbringe natten i bilen for lige at spare lidt moneter. Stefan får lavet den lækreste “Tailgate Chili” ret på vores lille gasblus, som vi rågumler med velbehag. Mad er nemlig ikke det vi har fået mest af på denne tur 🙁 Kim snupper et forsæde og siger godnat – vi andre napper et bagsæde hver. På trods af diverse sikkerhedssele ting der stikker op i ryggen, får vi da nogle timers søvn ….

Stefan kok er igang med aftensmaden. Det er dog ikke nemt at være kok uden dåseåbner, men med en lille skruetrækker lykkedes det hele alligevel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *