Californien 2016 – Dag 10

Dag 10 – 25. November 2016

Vi vågner igen mega tidligt, og ligger bare og lumrer lidt indtil kl 06. Et bad og noget kaffe i munden, så suser de 2 andre ud og handler lidt, mens jeg hygger med lidt basket fra alle de foregående dage uden WiFi. De 2 andre kunne ikke – i løbet af 3 timer – nå at få handlet færdig, så jeg må hoppe på jernhesten selv, så vi kan mødes på Pier 35 – vi skal ud og se Alcatraz !

Der var dog en grund til de kom for sent.
De havde været så søde, at køre helt ud til Oracle Arena for at hente en klapfinger,
som jeg kunne have med til basket kampen imorgen 🙂

Udsigt til bolig enden af San Francisco.

Dreje 180 grader, og så ligger Alcatraz lige foran.

Gutterne nåede ikke hjem med bilen, så de må parkere på havnen til den formiddable pris af 37 $$ !! Det er sgi næsten ligeså meget som en parkeringsbøde 🙁 Anyway – færgen afgår planmæssigt og vi lander på den lille ø ved middagstid. En guide står klar og fortæller lidt om øen. Længere oppe byder de på en mp3 afspiller til hver gæst, så vi får en “guidet” tur gennem høretelefonerne. Det er helt vildt spændende at høre om alt hvad der er foregået i fængslet.

Personalet boede bl.a i dette hus. Her boede de med deres familier, og levede et helt alm liv.

Børnene tog færgen til skole hver morgen. I løbet af 15 minutter var de i Downtown San Francisco.

Øens vandtårn

Fængslets bade faciliteter – 40 mand på rad og række.
“I dropped the soap – would you please bend over, and pick it up for me?”
Det er bare en sætning man ikke gider høre 😀

Fanger som Al CaponeWhitey Bulgur har været spærret inde her på øen. Der har da også været diverse flugtforsøg gennem tiden! Det lykkedes rent faktisk i 1962 for 3 fanger at slippe væk. OM de slap væk er der dog ingen der ved – de er aldrig blevet fundet. Den dag idag er der stadig et taskforce der arbejder på at finde dem, og det vil fortsætte 15 år endnu, indtil sagen i år 2031 er forældet ! Resten af dagen er hyggedag uden planer. Mere basket – et afsnit af The Grand Tour (Det nye Top Gear) – lidt mere dagligvare shopping, og så er den dag også gået.

Når man skál – ja så skál man jo 🙂

Locked Up

Færgen er heldigvis klar til at fragte os hjem igen – Pyha – godt man ikke har boet på denne ø !

 

Dagens Rute

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *