Sommer 2024 – Del 6 – Kroatien – Krk

Del 6 – Krk, Kroatien

Som forventet kunne vandreturen godt lige mærkes næste dag, så jeg kunne ikke sætte mig op til en længere cykeltur og slutningen af ferien kunne begynde at anes i horisonten, så vi pakkede ned istedet og besluttede os for at kigge nærmere på Krk, der er forbundet til fastlandet med en fin bro.

Altså …. Det sgu da ikk så ringe endda 😀 😀 Vi tror hele tiden at vi har fundet den bedste/flotteste strand – men ak – de ligger som perler på en snor 😀

Bryan havde lavet lidt forhånds research, så gps’en blev sat til Punta Jerta; en campingplads lige ned til vandet. Efter fine 140 km. nåede vi frem, men der var fuldt belagt, så vi fandt en anden, mindre plads; Camping Marta og her blev vi taget vel imod af Marta. Fin, skyggefuld plads; det havde krævet en del arbejde at få den stenede – indimellem massive – jord til at blive egnet til beplantning, men det er lykkedes ret fint. Her er fine – dog lidt små – faciliteter, en pool og en bar med fjernsynsskærm til de mange fodboldkampe, der lige nu bliver spillet i EM.

Camp Marta – endnu en lille privatejet baghave – denne er dog i den absolut finere ende, men vand, afløb m.m på hver enkelt af de ca 15-20 parceller 🤠
Tessie er for 120. gang bakket på plads – igen under masser af dejlige skygge/livgivende træer så varmen kan udholdes 🙂

Efter at ha’ sat pavillonnen op og sat Tessie ind i skyggen af den, damper vi – på cykel – af mod stranden, som ligger ca. 2 km. fra pladsen. Vi havde forsvoret, at vores strand på Hvar kunne overgå’s – men her får den ihvertfald kamp til stregen — Hold da helt maule, hvor er her fint !!!!! Det er der også en del andre, der synes, men den består af tilpas mange små lagune agtige strande til, at der er plads til alle. Dertil kommer en overdrevet hyggelig strandbar, som er ÅBEN 😋

Vores nye lokale strand – 10 km uden for Krk by


Vandet er glasklart og det kan ikke gå hurtigt nok med at komme ned i det – nøj, det er lækkert !! Vandet er ovenikøbet så godt som blikstille og en anelse lunere end på Hvar, men det er nok fordi vi nu er 14 dage længere henne. Strandbaren bliver også tjekket af; fritterede blæksprutter med pommes, der IKKE er slatne, samt en kold øl UDEN at blive rippet – og det er godkendt – med en delt 1. plads mht udsigt 😀

Friturestegte små blæksprutter – Det var bare Pandora’s box der blev åbnet for sidste år på Sardinien 😀 😀
Aldrig har vi været på så mange strandbar’er som i år – men det er faktisk også OK priser – en ½L øl koster sjældent mere end 3,5 euro 😁

Vi bliver nødt til at besøge Krk – byen – som ligger ca. 10 km. sydøstligt herfra. Cyklerne gøres klar og afsted det går. Der er ingen cykelstier, så vi bliver nødt til at håbe på tolerante bilister; mange steder er der overhaling forbudt, så når det er muligt trækker vi ind i siden, så bilerne kan passere. I centrum parkeres cyklerne og vi går igen ind i smukke, historiske og snævre gader. Igen en by med en gammel bymur i flere niveauer. Langs vandet/stranden er der promenader – også i flere niveauer – hvor der hygges, bades, spises og soles (at man kan ligge i direkte sol i 30 grader, er mig en gåde – så hellere undgå hedeslag og vende blege hjem igen) 😉

Et kig ind mod Krk by – på øen Krk – Prøv lige at sige det 10 gange hurtigt, uden en eneste vokal 🤣
En mand og hans nyfundne kærlighed til fiskekiggeri – han er satme ØM 🤣😎

Inden vi er klar til at vende snuden hjem igen, får vi en pita med kyllingkebab i en sidegade. Ejeren ser en anelse gusten ud, men er megavenlig og interesseret i hvor vi kommer fra – snakker naturligvis også lidt om fodbold – og maden er mumselækker.
På vej hjem enes vi om at købe en snorkelmaske og den bliver fluks prøvet af på “vores” fine strand – det kan anbefales og ja – her er fisk; lidt længere ude bliver fiskene dog større og et par søpindsvin bliver også spottet; så vender Bryan vender snuden tilbage mod lavere vand med mindre fisk 😂
Tilbage på pladsen, sidder folk og ser de sidste minutter af kampen ml. Kroatien og Albanien – der står 2-1, men 1 minut senere har Albanien udlignet og stemningen daler en anelse. Danmark skal spille imorgen, torsdag kl. 18, så der vil vi nok være de eneste, der sidder på nåle i baren – men heppe det skal vi ;D

Lækkert udekøkken på Camp Marta
Et fint skilt, man kan leve sit liv efter 😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *