Sardinien efterår 2013

En forlænget week-end i Alghero på Sardinien 🙂

Bryan fandt for halvanden måned et par billige billetter hos Ryan Air og vi syntes ærligt talt, der var helt uhyggeligt velfortjent at forære os selv den lille voksentur her i midten af sept. inden det også i Italien bliver køligere. Farmor er igen vores redningsplanke; klar til babysitning, for vi har gispet lidt efter både luft og tid; sommerferien ligger langt tilbage og både før og efter har det føltes lidt som om vi i de sparsomme fristunder har forsøgt at piske afslapning ind og så bliver det bare mere som om man prøver at tøjle en uforklarlig rastløshed – og man er lynhurtigt tilbage i trummerummen. Ganske vist er en forlænget week-end ikke alverden, men vi glædede os til en pause, hvor vi kunne koncentrere os om hinanden; for en gangs skyld uden at vade 20 km. rundt i en storby, hvor vi bare har været totalt smadrede om aftnen.

[shashin type=”photo” id=”2788,2789″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

En fin lille maskine klar til afgang.
Smilet er kun for kameraets skyld – under turen var det mest hvide knoer det drejede sig om …

Fredag d. 13. viste sig heldigvis ikke så uhyggelig, som den ellers har fået ry for at være 😉 Vi kom godt afsted i en overraskende fyldt flyvemaskine og på nær et par trælse lufthuller før landing, gik turen fint.

Da vi landede var det lidt skyet i Alghero, men vi blev straks hilst velkommen af en masse palmer ved udgangen af den ret ydmyge lufthavn; dem havde Bryan nu allerede reklameret med; der var også mange palmer da han, Anders og vores genbo med hans knejt var dernede for nu efterhånden 4 år siden 🙂 Vi var endda så heldige, at vi lige akkurat nåede bussen ind til byen, hvor Bryan havde bestilt en bungalow på Camping Mariposa. Velankommet på en – ved første øjekast – lidt ydmyg campingplads, fandt vi vores ditto bungalow, som dog indeholdt alt vi havde brug for undtagen viskestykker og håndklæder (og et par småting mere, som vi dog hurtigt fik handlet; opvaskemiddel, karklude og KAFFE). Stranden var næsten lige uden for døren og middelhavet ER og bliver mumselækkert 🙂 Temperaturen var dog kun på små 24 grader, men solen stod fint højt på himlen og varmede dejligt ! Køleskabet skulle selvfølgelig også tilgodeses med lidt drikkevarer.

[shashin type=”photo” id=”2793,2797,2791,2792″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Ankommet til vores hytte – lidt spartansk, men med det meste man har brug for 🙂 Ikke mindst til en ok pris 

Formålet med week-enden var afslapning og hygge og snak, men vi skulle da nu lige ude og kigge lidt på byen. Strandpromenaden er oversået med palmer og husene bliver pænere efterhånden som man kommer tættere på byen; der er altså en del skrald rundt i gaderne, så det ville være en rigtig god idé at samle indbyggerne til en gang skrald indsamling. Tæt på centrum ligger lystbådehavnen, som er alt andet end ydmyg; her er alt fra megadyre yachter til bitte små sejlbåde og på selve bådebroerne er der jo sørme også palmer – smukt. Det var ved at være aften, da vi gik ind i den gamle bydel og hold da fast en kontrast til den ret så kedelige forstad vi kørte igennem tidligere med bus; wauw !!! Det er Italien når det er bedst; små stræder med smukke forretninger og fortovscaféer; ligesom vi bedst kan li’ det. Vi fik en pizza i en sidegade og vandrede stille og roligt de 3 km. tilbage til campingpladsen.

[shashin type=”photo” id=”2805,2806,2812,2811″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Uden 3 unger på slæb, er det snildt råd til restaurant – bare vi kommer langt nok ind i sidegaderne 😀

Det var meningen, at vi skulle tidligt op for at nå bussen til Grotto di Nettuno; Bryan og Anders havde snakket så meget om de 674 trappetrin, der gjorde ondt i deres ben flere dage efter; dem MÅTTE jeg bare prøve kræfter med. Dog var jeg ikke lige i humør til at stå tidligt op, så vi fik lidt morgenmad i ro og mag, samt en dejlig svømmetur, mens vi ventede på den næste bus.

[shashin type=”photo” id=”2814″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

X-Factor vinderen – Sardinien 2013

Bryan, Anders og naboerne havde taget båden ud til grotten for 4 år siden, men turen havde været lang og lidt kedelig, så vi håbede at se lidt mere af øen på busturen og vi blev da heller ikke skuffede; det er en meget smuk ø med meget urørt natur og fine sandstrande til alle sider; nice. Det var blevet en varmere dag; 26 grader, så da vi nåede frem var vi glade for at ha’ nok vand med. Så startede nedstigningen af nok én af verdens smukkest beliggende trapper på siden af nogle meget smukke klipper.

[shashin type=”photo” id=”2829,2831,2833,2835″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Busturen derud var spækket med dejlige udsigter – den vil jeg til enhver tid foretrække.
Og så koster den kun en brøkdel af sejlturen 🙂

[shashin type=”photo” id=”2840,2837,2838,2843″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Så er det ellers bare at gå igang med nedstigningen

[shashin type=”photo” id=”2845,2846,2847,2848″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Endelig helt nede – en smule tørstig er man da blevet – man er jo ikke 35 mere …

Det tog os maks et kvarter at nå helt ned til grotten; fascinerende som grotter altid er, men vi ville ikke på den guidede rundtur, da vi ville forsøge at nå den næste bus tilbage. Opturen var som ventet længere end nedturen; sådan føles det jo altid, men smuk og en sjov lille udfordring; Bryan måtte lige ned og sidde lidt da vi var nået op, men jeg kunne godt mærke at cykelturene nu havde styrket min form; lækkert 🙂

[shashin type=”photo” id=”2851″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Sørme om man ikke også er tørstig, efter langt om længe at være kommet op igen 🙂
En kold Turborg gør underværker !

)

Desværre måtte vi så alligevel vente på bussen i over en time medmindre vi ville ha’ betalt en mindre formue for at komme med en rød dobbeltdækker turistbus; ikke The Jensen’s !!! 😉 Vi stod og nød udsigten i fulde drag for den var ubetalelig fantastisk — vi kunne dog godt ha’ brugt en bænk; det er italienerne dog ikke så gode til at tænke på. Så havde vi også fortjent vores aftensmad, som skulle bestå af cous-cous med tomatsauce, salat og en kyllinge/spinat schnitzel og god rødvin 🙂 Dog fik vi os en lille overraskelse, da vi kom hjem til vores hyggelige terrasse; mens Bryan gik i bad, spottede jeg noget på terrassen, som fik mig til at gnide øjnene en ekstra gang; igang med at gnaske et lille stykke ukrudt sad der en skildpadde og kiggede lidt forskrækket på mig; klar over at være blevet fundet af en overrasket turist. Jeg tog den forsigtigt op og gik ind til Bryan med mit fund, som nu også spærrede øjnene lidt op; fandtes der virkelig vildt levende skildpadder på Sardinien ?? Efter nogle minutter blev jeg dog enig med mig selv om, at den nok ikke ville overleve mødet med en bil, så jeg gik ned til receptionen med Hans, som vi nåede at få døbt krabaten *heheh …. Heldigvis viste det sig at være det rigtige at gøre (var dog lidt bekymret for at den ville blive til suppe), da de glade tog imod deres maskot, som åbenbart også slægtede Houdini lidt på; nu var Hans i sikkerhed, men den tæller helt sikkert med til de sjove små oplevelser man kan komme ud for ude i den store vidde verden 🙂 Fra nu af, måtte vi dog ”nøjes” med vore små firben; Freddy, der havde til huse under bungalowen ved siden af os.

[shashin type=”photo” id=”2821″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Skildpadden Hans – man møder så mange “underlige” dyr, når man er langt væk hjemmefra 🙂

Søndagen tilbragte vi i bedste turiststil; gik igen ind til byen og denne gang fandt vi en rigtig hyggelig vandresti, som førte os op på fæstningsværket, der omgiver midtbyen; her var både gamle katapulter, der blev brugt til at forsvare byen med, samt mondæne, fine restauranter med udsigt over det smukke blå hav.

[shashin type=”photo” id=”2860,2865,2866,2853″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Så fik vi også set midtbyen ved dagslys; stadig kanon stemningsfyldt, hyggelig by med dyre forretninger. Ikke mindst den slikbutik, der var indrettet som Willy Wonkas chokoladefabrik; Bryan havde nær fået et hjerteslag, da vi fik regningen på de 3 slikposer vi købte til ungerne; 340 gram slik i alt til den nette sum af … Eur. 15,40 – vi måtte spørge 3 gange om vi havde forstået det rigtigt og hvis jeg ikke havde været med, så havde ungerne måttet undvære slikket – hold da fast en pris !!!

[shashin type=”photo” id=”2800,2824″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Hvor man end er henne i Alghero, og der bare fyldt med blomster alle steder !!

Vel derhjemme igen var det tid til en tur i bølgerne og så kom der alligevel en lille byge med lidt torden, men at kalde det en ”thunderstorm” var nok lidt overdrevet i dansk forstand, men hyggeligt efter svømmeturen at sidde og nyde et glas vin under markisen, som dog til sidst begyndte at dryppe lidt – pyt med det 🙂

[shashin type=”photo” id=”2816″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

SIKKE dog et mandfolk, der her er klar til en hurtig tur i bølgen, inden “uvejret” rammer 😀

 Vi skulle dog ha’ drukket ”slatterne” idag – vores sidste – så vi var vist lidt lettere overrislede, da vi nåede hen til den fine restaurant skråt overfor campingpladsen, men pizza’en var virkelig god; den bedste vi har fået i Italien siden vi besøgte Verona på vores sommerferie for 3-4 år siden og vi sluttede af med en perfekt Tiramisu; dog fik vi en lille griner på af, at de i bedste Jensen stil serverede den ene Tiramisu med 2 gafler — kanon restaurant 😀

[shashin type=”photo” id=”2876,2878″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Pizza under palmen på en lun efterårsaften – skønt.
Lettere overrislet efter “slatte dag” gjorde det kun afsindigt morsomt – flere grine anfald fulgte 😀

Mandag er der ikke så meget at berette om; dog var vi tilfredse med at vore håndbagager trods alt kunne rumme vores ny-indkøbte espresso kande; fed måde at lave kaffe på og helt enkelt. Vi fandt dog også ud af, hvorfor at den kaffe vi havde drukket på vores miniferie ikke havde virket så opkvikkende, som den plejer; vi havde købt koffeinfri kaffebønner !!! *tsk tsk tsk Nu havde vi dog rådet bod og fik en pose rigtige kaffebønner med hjem til vores nyerhvervelse 🙂

[shashin type=”photo” id=”2820,2826″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Udsigten fra vores terasse

Bussen kørte til tiden og vi sagde ”på gensyn” og tak for nu; det har været en fornøjelse og vi er ladet godt op nu til at klare både efterår og vinter. Heldigvis var det uvejr, de ellers havde forudsagt til at indtræffe mandag i DK, blevet aflyst, så landingen blev ikke så horribel som jeg havde frygtet. Nu skulle vi hjem til børnene og fejre Anders’ fødselsdag lidt på forhånd. Farmor havde lavet dejlig mad, så det er ingen sag at komme hjem igen — tusind tak for denne gang 🙂

[shashin type=”photo” id=”2879″ size=”large” columns=”1″ order=”user” position=”center”]

Farvel og tak – for denne gang …

Flere billeder i galleriet

[shashin type=”album” id=”43″ size=”medium” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *