Sommerferie 2015 – Schwarzwald – Del 2

Sommerferie på en bondegård i Mühlenbach (Schwarzwald) 2015

Tirsdag morgen/formiddag kan nogle af os godt mærke efterveerne af vandreturen i knæ/hofter. Maria på 13 er blevet svært glad for højhælede sandaler/sko og selvom jeg prøver at dele ud af mine erfaringer med den slags fodtøj, så bliver man nødt til at høste erfaringerne selv; desværre – det hævner sig jo på bevæge-apparatet :-/ Dagen skulle primært foregå i Friluftsbadet i Haslach (Freibad), som vi ovenikøbet kan komme gratis ind i pga det turistkort vi har fået ved indmeldelsen her på Vetterhansenhof. Da vi kommer dertil er der naturligvis ikke adgang for hunde (ikke, at vi ville smide Fie i poolen, men finde et skyggefuldt sted på græsset, hvor hun kunne sidde skiftevist med nogen af os); ikke specielt overraskende, så vi daffer et smut ned i Altstadt, som ligger i kort afstand mens de andre bader –

Et Freibad af en noget højere standard, end vi ellers har oplevet i det tyske førhen. Meget positiv overraskelse !

Anders gør os selskab, da Bryan har taget en t-shirt med til ham i stedet for badebukser *tsk tsk tsk Haslach har alt hvad man har brug for og så ligger det kun ca. 7 km. væk; vi skulle egentlig også leje cykler, men min arm er så træls, at det knapt kan betale sig — for slet ikke at tale om den vanvittige varme; medmindre man er kamel, så holder man sig til et minimum af energi-udgydelser indtil aftentide. Det er dog også en by, som er hurtig overskuet, så vi slutter os snart til det lidt mere afkølede folk, som er færdige med at bade.

Haslach city centum.

En af dagene havde Anders og jeg en sjov oplevelse. Jeg er altid på jagt efter en ostehøvl – i ved nok, den rigtig gode slags der kan skære monster tykke skiver 🙂 Nå men vi finder en Imerco lignende butik, og går igang med mit gebrokne tysk. “Hallo, haben sie eine Käse fdt fdt dinge?” alt imens fingrene viser skære bevægelsen. Ekspedienten ligner et ? og spørger om jeg kan engelsk. Jaja, jeg er rigtig god til engelsk – vi prøver igen. “Hello, do you have a Cheese fdt fdt?”  –  Anders er flad af grin – “Helt ærlig far, hvordan skal hun blive klogere af det? Käse fdt fdt, og Cheese fdt fdt giver ligesom det samme”  –  Hehe, jeg må jo give knægten ret, og vi må gå derfra med uforrettet sag.
(fdt fdt er en lyd, som umiddelbart ikke er helt vild nem at stave sig til…) 🙂 

Om aftenen, da temperaturen kommer lige under 30 grader, tager vi igen ud og vandrer en tur; nogle bliver lidt konkurrrence prægede og løber op ad bjerget lidt bag gården; da vi kommer op til dem ligger de og pruster på græsset; det tager dog hævn ved at Anders bliver helt stoppet i næsen pga allergi selvom han hver dag får en pille, så må han ha’ en ekstra da vi kommer hjem. Det må være træls med allergi; i særdeleshed når vi her er omringet af marker (allergien er mod bynke, græs og birk) og Caroline viser desværre stigende tendenser til det samme.

Ny aften, nyt bjerg – der er nok at tage af. På dette var der dog lukket af helt til tops, så vi må finde en anden vej.

Heldigvis er de ikke allergiske overfor hund eller kat; Fie er ganske vist allergivenlig, men Cola er en helt alm. huskat og de søde misser her på gården vil også rigtig gerne kæles med, så det er heldigt at det ikke er dem, der skal undgås ! På denne aftens vandretur kommer vi forbi et rigtig hyggeligt hus, hvorfra der pludselig dukker en sort labrador op – den suser op mod os og vi er glade for at ha’ efterladt Fie hjemme hos Maria, da hun har ondt i knæet. Det viser sig dog at være en meget glad og venlig hund, som bare gerne vil nusses og da ejerne ser, at vi er hundevenlige, lukker de fluks en hund mere ud, som er endnu sødere; en Bordercollie som har medbragt en kastebold. Der er nu noget over Bordercollies, som de nærmest lægger sig ned og basker med halen indtil bolden bliver kastet – vi har næsten svært ved at gå derfra igen.

Meget søde og meget meget legesyge hunde 🙂

Vi har kun haft gode erfaringer med de lokale; de er nysgerrige efter hvor vi kommer fra og er meget smilende, selvom de jo faktisk har bosat sig et ret ensomt sted. Det er mennesker, der elsker naturen og at ha’ højt til himlen uden støj og for meget rend af turister. Faktisk har vi ikke set danskere her på disse kanter og vi mener også at ha’ fundet årsagen; normalt har vi jo selv kørt efter steder, hvor vand er en selvfølge; det være sig en pool, en sø eller hav og her er ingen af delene – i hvert fald ikke i gå-afstand. Det er heller ikke 100% sikkert, at vi havde holdt på denne ferieform, hvis vi havde vist HVOR varmt det ville blive; med 36-38 grader er det nu sjovest at ha’ adgang til vand. Her er heller ikke en decideret have udover grillhytten med en gynge ved siden af; den har jeg nu savnet, da vi kun har altanen og den kan vi ikke bruge om eftermiddagen, da solen står lige ind og gør den til en sauna.

Næsten hjemme igen, må vi lige springe over denne store sprudlende flod. Her møder vi en gammel mand, der har et pensionat. Han snakker med svær sydtysk accent, og er meget svær at forstå. Han kværner løs, og ender faktisk med at have kaldt Gitte “Ein altes Esel” – færdig af grin igen igen – den kom hun til at høre nogle gange, resten af ferien 😀

Onsdag er det farmands fødselsdag; 41 somre !! Jeg mener selv, at jeg står vildt tidligt op – ved 7 tiden, men åbenbart stadig ikke tidligt nok !!!! Godt så – jeg går bare i gang med at kreere et par french toasts og nogle pandekager og da alle ungerne er stået op, går vi ud og synger ”Sherry” fra Four Seasons; vi er blevet lidt skadede efter at ha’ set ”Jersey boys”, men får dog også sunget den gode gamle ”i dag er det Bryans fødselsdag” osv 😀

Anders havde helt egenhændigt købt og medbragt, en dåsekøler af en helt utrolig god kvalitet. Hvor perfekt er det lige, når man nu er strandet her, hvor graderne svinger mellem 38-41 grader ??? 🙂

Senere kører vi til Gutach; her har Bryan bestemt, at vi skal ud at køre på Rodelbahn; det viser sig at være sjovt for hele familien. Det er en skinnebane på 1200 mtr. og der er ikke mange mennesker – vi skiftes at blive nede ved Fie, som ikke har helt den samme oplevelse som os andre. Prisen er rimelig i forhold til andre rodelbahns; eur. 2,50 pr. tur og hvis man er nogle stykker, ryger prisen ned på eur. 1,90. Maria og Caroline var lidt ængstelige, men det kastede de overbord efter et par ture 😀

Op op op – igen igen – denne gang bliver vi dog trukket 🙂 Rodelbahn er blevet en fast bestanddel af min føsda’ 🙂

Hehe – jeg kom heldigvis først, selvom det var en hård kamp !!

Det er bare fedt – det er alle heldigvis enige om – undtagen Fie …

Temperaturen lander på 38 grader på vej tilbage, så vi kan knapt holde ud af stå ud af bilen for at handle – luften står bare bomstille *pyha da da Hjemme igen sloges vi om, hvem der først fik kapret badekarret, så man kunne lade sig synke ned i lidt afkølet vand (lige med undtagelse af Fie altså ;-P ) Værtinden kommer dog lige forbi og lykønsker Bryan (de spottede hans fødselsdag, da vi afleverede registreringspapirerne) og giver ham en hjemmelavet hindbærlikør; det var da sødt

Lidt mere fra Freibad 🙂

Efter aftensmaden, som blev indtaget sent pga temperaturen, sætter vi os alle på altanen og holder øje med alle de svaler, der travlt indsamler myg/fluer til deres sultne afkom lige over vore hoveder; det er jo en bondegård Dog undrer vi os lidt over, at der fra træværket kommer en lidt gnavende lyd efterfulgt af noget drys; termitter ?? Pyt; det kan nok ikke undgås med alt det træ; man skal bare ikke placere sit glas lige nedenfor; man kan jo også få for mange fibre ;-P Der skal dog også lige forceres et bette bjerg inden vi kan afslutte dagen. Disse små bjerge indeholder dog desværre en del blinde veje pga private ejendomme, og mine hofter er ved at miste tålmodigheden med stejlheden – alligevel er det en dejlig måde at afslutte dagen, når man nu ikke har været ret aktiv i løbet af dagen pga varmen. Da vi var højest oppe, er der pludselig rigtig fint internet og så får de danske turister travlt med at komme på facebook m.m. *hehe

Gamle Opa kommer og spørger om jeg kan li’ øl …. Tsk tsk – kan jeg li’ øl … er der sand i Sahara ???  😀 Han kommer med en Ketterer Bier, der har en rigtig god størrelse og en god % 🙂 Her taget med laaang lukketid i mørket. Bemærk hvordan Gitte bliver en smule Skizofren 😀

Torsdag har vi bestemt, at vi vil køre til Freiburg, selvom vi på forhånd ved, at det bliver en prøvelse. Vi har fyldt bagagerummet med vand og får os taget sammen til at køre afsted omkring kl. 13. Humøret er lidt la-la; man er nok en anelse småirriteret over at man ikke kan redde sig fra den utroligt trykkende varme. I dag er vi på 38-39 grader og sol fra en skyfri himmel; helt stillestående luft *vrææl Nå, men Freiburg er rigtig fin; på strøget er der små bække, der løber i venstre side af gaderne og det er jo oplagt at sætte Fie ned i en af disse (det ser relativt rent ud), men idéen går hen over hovedet på Fie; står bare og ser lidt fornærmet og uforstående ud med våde poter (det er ikke studenterhuen, der trykker på hendes lille pelsede hoved).

Freiburg – en flot og hyggelig gammel handelsby, med rindende vand i gaderne, for at køle byen lidt ned.

Caroline har nogle gange påpeget, at hun virkelig mangler en ny bikini og NU, hvor vi endelig er i noget, der kan præsentere nogle seriøse forretninger, tager det rigtig fart; ENDELIG finder vi et sportsforretning og vi kan få stoppet hendes talestrøm (læs; plagerier ;-P ). Vi får set den meget smukke domkirke; Freiburger Münster og der er masser af smukke, gamle og velholdte bygninger i Altstadt. Det bliver dog ikke den helt store byrundtur pga varmen, så vi finder bilen igen og kører ud mod en sø for evt. at få en bette dukkert. Da vi når ud til Opfinger Baggersee (en gammel grusgrav), så tror jeg at vi er kørt forkert og er kommet til Lakolk på Rømø – hold nu op en masse biler.

ENDELIG noget vand der kan køle os ned !!
Det meste af familien, har dog et lidt andet syn på det, at stå nøgen bag et træ og klæde om … Heldigvis har jeg så meget god krop, at jeg synes det ville synd, ikke at dele det med mine omgivelser *MUUHAHAA* 😀

Da vi går henimod søen ligger der efterladt plast emballage, dåser, engangsgrills hist og pist — jeg er seriøst allergisk overfor skovsvin; totalt meningsløs ligegyldighed. Søens bred er oversået af mennesker, men det er jo forståeligt nok; i 38-39 graders varme søger man jo hen til vand og det er altså en mangelvare på disse kanter *suk Bryan og Caroline hopper i og får også Fie til at snuppe et par svømmetag (under protest); det får så vore naboer på søbredden til at kigge bebrejdende på os, men helt ærligt; det er jo for dælen for at forhindre hedeslag, så det tager vi helt cool og Fie liver da også lidt op. (Dagen inden havde jeg faktisk klippet hende, men intet kan kompensere for varme i den koncentration).

… men for pokker hvor er tyskerne da nogle svin i naturen – det flyder med affald alle vegne 🙁

Til nattetide bliver ALLE vinduer og døre lukket op, så den mindste brise har mulighed for at komme rundt i soveværelserne, men varmt er det godtnok !!! Vi kommer ikke under 28 grader om natten :-/ Personligt vil jeg nok sige, at hvis man vil opleve Schwarzwald, som er et virkelig smukt hjørne af Tyskland, så er det nok smartest at tage herned om foråret eller efteråret. Egentlig havde vi sat os for at ville besøge Colmar, som vi ikke nåede, da vi var i Alsace, men det må vi stadig ha’ tilgode. Bodensee har vi også talt om, men det må også vente til en anden god gang, selvom der kun er ca. 130 km. hen til den nok mest kendte sø i hele Tyskland.

Fredagen går med småsyslerier; lidt tøjvask, rengøring og blog skrivning. Bryan og ungerne tager en tur i Freibad i Haslach; det er jo gratis med det turistkort vi har fået af vore værter. Desuden er tog og bus også gratis; dog skal man forvente at skulle skifte, hvis man vil lidt længere væk og hvem ved om der er aircon-dition – det har man ikke lyst til at undvære. Fredag kommer vi op på 40 grader; ja undskyld, men varmen eliminerer simpelthen rationel tænkning, så jeg begynder at drømme om, at køre hjem lidt før. Dog venter vi et hold venner, der vil slutte sig til os i morgen, lørdag, så det er jo ikke så fair at smutte lige når de ankommer, så vi holder ud.

Endelig kom vennerne hjemmefra 🙂 Eneste grund til, vi holdt ud så længe !

Velkomst hygge i skyggen af vores lille grill hytte 😀

Lørdag holder vi øje med en Punto med tagbagageboks; dvs. den bliver nem at genkende blandt de 3-5 biler, der kører frem og tilbage dagligt. Dem, der kommer herop enten bor her eller kender dem, der bor her, så trafikken er meget begrænset Sørme om ikke der pludselig kommer en Punto op ad vejen, så nu er vi hele 9 danskere (The Jørgensens og The Jensens)– det tror jeg aldrig er sket før her på Vetter-Hansen Hof 😛 De får anvist den lejlighed ovenover vores; den er lidt mere moderne møbleret og er så højt oppe, at solen ikke kan nå ind på deres altan, så den bliver godkendt. Der er en fødselar iblandt de nyankomne, så der bliver hygget igennem i grillhytten; festmad og højt humør; det ka’ vi li’ 😀 Efter aftensmad drager mænnerne; Per, Bryan og Anders ud på vandretur sammen med 2 af de yngste børn og den ender vanen tro med at de alle kommer drønende ned ad en meget stejl mark i halvmørke Mine hofter er helt ødelagte, så jeg skal ikke nyde mere af vandreture på disse kanter – de kan jo invalidere folk :-/

Pardon my french, men faste læsere vil efterhånden vide, at der ikke er foretaget en sommer bjergvandring, uden farmand pludselig er blevet meget trængende … 😀

Søndag morgen taler vi lidt om tingene og nu synes Bryan også, at tiden bliver lidt lang. Vi bliver stille og roligt enige om at nyde denne dag, men også om at begynde at pakke sammen for at blive klar til afgang mandag; én dag før forventet. Vi betaler dog for den fulde tid; det er jo ikke en campingplads – til gengæld betaler vi ikke for Fie, så det går nok nogenlunde lige op. Om søndagen er der meget lidt aktivitet i de katolske landsdele og vi falder i med tapetet indtil vi går i gang med at pakke sidst på eftermiddagen, da temperaturen er dalet lidt.

En af de advarsels trekanter, vi ikke ser så tit herhjemme – kan i hvert fald ikke huske den fra køreskolen 🙂

Mandag tager vi afsked med vennerne, som vi ønsker en fortsat rigtig god ferie; vejrudsigten forudsiger lidt køligere dage fra nu af. Vi takker også pænt værterne for denne gang; i det store og hele har vi været tilfredse på nær køleskabet i vores lejlighed, der ikke kølede ret meget; mælken blev sur i løbet af 2 dage, men fryseren fungerede heldigvis, så vi klarede os. Turen hjem foregik uden dramatik og ungerne fik endda en god lang lur på vejen. Aftensmaden blev indtaget hos Ikea i Hamburg; meget nærende i form af hotdogs og kjöttbullar ;-P . Igen provianterede vi lidt hos Fleggaard. Vi ankom i Åparken ca. kl. 11 – 12½ time efter afgang, så det kunne vist ikke gøres hurtigere. Temperaturen var dejlige 13-14 grader, så vi glædede os til at sove igennem i vore egne senge 😀

Alle passer hver deres skærm undervejs hjem, så der er ikke nogen der opdager at GPS’en er sat til spotter stedet ved Frankfurt lufthavn … 😀 Jeg mener en tissepause ligeså godt kan holdes her, som alle mulige andre steder 🙂

Fie var ikke ovenud begejstret for de store flyvende fugle, så den havde travlt med at komme tilbage til bilen … Forstå det hvem som kan – der er da ikke noget som en herlig Jumbo, der majestætisk skærer sig gennem luften !!

Igen 1000 tak til vore SÅ søde naboer, der har vandet blomster og passet kat og holdt øje med det hele mens vi var væk – det er skønt at være tryg når man er hjemmefra, så man kan nyde sin ferie fuldt ud )))

Konklusionen på en ferie uden campingvogn med 5 mennesker uden vand i nærheden; det gør vi nok ikke igen lige foreløbigt, men nu er det prøvet. Bryan mener ikke, at afsavnet var så stort, men jeg har virkelig savnet at ha’ vort eget med og ha’ kvadratmeter lige udenfor til at kunne spille lidt badminton eller bold. Vandet har vi naturligvis savnet i form af en sø eller hav uden at skulle køre en time først; det var selvfølgelig specielt siden varmen var så udtalt, men alligevel. Nu må det så vise sig, hvornår vi får tid til at komme afsted med vognen; Bryans ferie er jo snart slut :-/ Vi trykker tommelfingre for en dejlig, lun sensommer og nogle frie weekender )

Tekst: Birgitte Jensen
Billedtekst: Bryan Jensen

Relevante links:
http://www.vetterhansenhof.de/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *