Californien 2016 – Dag 14

Dag 14 – 29. November 2016

Vi vågner kl 05 – kommer hurtigt i bad, og så er det ellers afsted. Inden vi forlader San Francisco, skal vi dog lige prøve om Chevy bussen kan komme ned af “The Most Crooked Street in the World” – 400 meter med hårnålesving. Chevy’en kan liiiige nøjjagtig komme rundt, uden at ramme kantsten 🙂 Da Stefan er chauffør idag, vil han også rigtig gerne om vi lige kan nå at få Chevy’en til at flyve på de berømte gader i byen. Vi fik nemlig nogle gode tips, af en Uber chauffør igår. Vi får ham dog overbevist (næsten da) om at vi ikke gider køre resten af turen i en Chevy uden støddæmpere … 😀

Bussen kunne lige nøjagtig være i disse sving 😀

Idag skal vi nå ned til Solvang, via Highway 1 hele vejen ned langs Stillehavskysten. Inden da skal vi dog lige nå ind omkring Monterey og se om den hvaltur sejler idag. Det gør den heldigvis – det er helt vindstille og høj sol idag 🙂 Efter at have givet 40$ p.p. hos Monterey Whale Wathing, sætter vi os til rette i stævnen, og forbereder os mentalt på en 3 timers sejltur. Her skal det lige nævnes at det IKKE kan betale sig at købe billetter online – der koster det 143,10$, mens vi ved kasse 1 gav 120$ kontant.

Ombord på det gode skib “Greatland” klar til hval spotting

Søløverne poserer for kameraet, allerede ved indsejlingen til havnen 🙂

En pukkelhval leger brandmand 🙂

Her har Kim fanget et halebask – så er det afgang mod dybet for at finde føde.

Hval video 🙂

Der går ikke længe – 20-30 minutter – inden de første hvaler er spottet. 2 pukkelhvaler sprøjter med vandet og leger rundt, inden de gør klar til et lang dyk. Hele turen igennem er der en biolog ombord, der fortæller alt om hvalerne, søløver og hvad vi ellers ser undervejs. Desværre er delfinerne stukket af for i år 🙁 Dem ville jeg ellers gerne have set. 3 timers sejlads uden en ordentlig nattesøvn, er dog lige til den gode side for Stefan og mig, så vi napper lige en morfar indendørs på båden … 🙂

Kaptajn Stefan napper en tidlig “morfar”


 

 

 

 

 

 

Den første bro vi støder på, på Highway 1. Ét af utallige fotostops.

Søelefanter ligger på stranden og nyder den dejlige Californiske vinter 🙂

Vel tilbage på landjorden kører vi videre sydpå af Highway 1. Sikke nogle udsigter, som billeder slet ikke kan retfærdiggøre. Vi lander i Solvang lige inden det bliver mørkt. Vi render ind i nogle enkelte lokale der snakker dansk – sjovt at de stadig kan snakke dansk efter at have boet der i 50 år ! Vi finder restaurant Bit ‘o’ Denmark der severer dansk mad 🙂 Det bliver til Kartofler, frikadelle, medisterpølse, rødkål og brun sovs 🙂 I realiteten er det dog en lille klat kartoffelmos – 1 lille frikadelle uden smag, og medisterpølsen ligeså … Rødkål og sovs er dog OK, men lidt trist at de japanske turister der sad ved siden af, skal tro at dette er den ægte danske mad – det er sgu ikke som vor moder laver den ! 🙂

“The Landsby” – et sted der ikke rigtig fatter, hvad dansk Happy Hour er …

De har alligevel får fragtet en del møller herover 🙂
På et af billederne er Rundetårn med.

Bageren har stort set alt hvad der kan findes hos en dansk bager.
Om det så smager som i DK, må vi lade stå hen i det uvisse.

The Julehus – her er det jul 365 dage om året …

Efter måltiden spotter vi en bar/restaurant hvor der er Happy Hour ! Vi må dog konstatere at Happy Hour i Solvang, ikke er det samme som i DK. Efter at have brokket mig lidt over prisen, bedyrer bartenderen at det skam ER billigt – den TYSKE øl er sat ned fra 7 til 6$ … 🙁 Vi ville have overnattet heromkring, men var egentlig lidt skuffet over byen, og vi vil godt nå lidt tættere på LA, hvor vi snart skal have bussen byttet til 3 racerbiler uden tag 🙂

“Dansk mad” på Bit ‘o’ Denmark …. Det smager bare ikke særlig dansk – faktisk sån lidt af ingenting.
Fadbamsen er dog superlækker ! (den er så heller ikke dansk) …. Suk

 

Solvang by night

På et bjerg finder vi et natur camp site – det er dog lukket for i år, så bommen er lukket. Chevy’en har dog vist sig ganske terrængående, så vi kommer ind uden problemer alligevel 😉 Vi får gang i et lejrbål i et dertil indrettet bålsted – vi skulle jo nødigt være de danskere der sætter ild til Californien 🙂 Det er pisse hyggeligt, og vi ender med faktisk at have en lille fest 🙂

 

Godt man er gammel spejder – eller noget … Vi ved i hvert fald hvordan man får gang i bålet !
Mere benzin tak 😀

Vi hopper i seng i bussen ved 23 tiden. Kl bliver da også 04.00 inden det banker på forruden. Vi er blevet meldt til politiet for Trespassing 🙁 2 patruljevogne er ankommet. Betjentene er heldigvis ok flinke – streng mine, men medgørlige 🙂 De eskorter os ud af pladsen og endda helt ned af bjerget – pyha – den gik denne gang, og så kan den oplevelse da vinges af 🙂 Vi holder ind ved vejsiden, og får lige et par timers søvn mere.

Dagens Rute – knap 600km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *