Sommer ved Mosel floden 2018 – Del 2

Lemgo – anden del af Sommer v. Mosel 2018

Det var et “på gensyn” til Camping Landal Sonnenberg v. Leiwen og Mosel floden og vi kørte afsted i 2 biler mod det nordligere Lemgo, som Bryan havde fået sat på turplanen. Vort mål var Campingpark Lemgo, som ligger ved A2 og det kørte bare deruda’ selvom A1 havde vist bisser på vej nedad, var det noget bedre opad og A2 var den rene svir. Ca. 400 km. blev tilbagelagt og vi var noget skeptiske, da campingpladsen var lidt svær at forestille sig skulle ligge midt i byen, men jo – den var god nok – og den overraskede meget positivt. Da vi fandt pladsen blev vi mødt af en meget sød dame i receptionen; vi var lutter smil, da vi kørte frem til den plads som vi havde set os ud, da vi blev vist rundt. Vi var lidt bekymrede for bilstøj o.lign. men der var overraskende stille. Der var mange fastliggere på pladsen, så vi blev holdt øje med men ikke nedstirret — vi var allerede solgte.


Pladsen var på ingen måder prangende, men det var hammer hyggeligt alle steder 🙂

Campingmutter og fatter var nok noget af det sødeste vi nogensinde har mødt og man kunne godt ønske sig, at det var tilfældet alle steder, men det er absolut ikke en selvfølge. Det er bare med til at man føler sig hjemme og bare hygger sig fra første øjeblik og pigerne var tilfredse med at finde ud af, at der lå en Aldi meget tæt på  – bugnende af lækkerier – som de kunne kigge forbi efter at have været inde i byens svømmehal, hvoraf den udendørs del lå op til campingpladsen, så vi kunne lige vinke til hinanden, når jeg/vi gik tur med Fie. Rigtig fint at de også her kunne få afløb for deres trang til vandpjaskeri 😀

Vores parcel ved siden af en temmelig meget fastligger 🙂 som viste sig at være campingmutter.
Der var god plads til både bil – cykler – camplet og et popup telt 🙂

Bryan og jeg måtte naturligvis ud og at cykle en tur og her vandt Lemgo også respekt; virkelig hyggelige omgivelser og cykelstien startede simpelthen lige på campingpladsen — jamen altså …. 😀  Kuperet er der også her, men ikke i samme målestok som v. Mosel, men nok til at få sved på panden.

Allerførst på ruten kom vi til Schloss Brake – vist noget de er stolte af hernede 🙂
Næste stop turen – en lille hyggelig cafe lige midt på cykelstien 😀 Café Walkenmühle

Lemgo smelter lidt sammen med Brake og begge har en masse historie. Lemgo profilerer sig som byen af reformationen, omend Martin Luther aldrig har boet her. De er dog stolte af, at have spillet en rolle og deres kirke var meget flot (eller én af dem); St. Marien Kirche. Byen blev grundlagt af Bernhard 2. i 1190 og meget af arkitekturen er fint bevaret på trods af, at byen havde høj status og derfor tit var genstand for stridigheder; en hanseby med god gang i handlen ville mange gerne ha’ indflydelse i. Den er derfor stadig en fin repræsentant for datidens renæssance byer. At vore piger var rimelig kolde overfor byens historie og arkitektur kom ikke bag på os, men at de ikke kunne finde ind til det meget lange strøg med masser af butikker, selvom campingpladsen lå ca. ½ km. derfra, kunne vi ikke lade være med at more os lidt over. Først da vi alle gik en tur derind, gik det op for Maria og Caroline at de lige var gået glip af at gå en tur derinde alene, da vi trods alt var på vej hjem og derfor skulle hjemad næste dag ‘ æv altså ;-P  

Mange mennesker på torvet – svært at danne sig et overblik …

Da vi betalte for opholdet, fortalte camping mutter at hun var imponerede over vore piger; det er jo vigtigt for os altid at efterlade et godt indtryk af danskere i al almindelighed og at vore børn åbenbart har taget den del til sig, gør jo én varm om hjertet 😀

Det er slet ikke sidste gang, at vi besøger Lemgo, hvis ellers vore fremtidige ture går mod denne vestlige del af Tyskland 😀

Rytterne takker af for denne gang – vi prøver igen i 2019. Det bliver på Mallorca 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *