Sommer ved Mosel floden 2018 – Del 1

Sommer ved Mosel floden 2018

Danmark ER jo dejlig og denne sommer har jo virkelig bejlet til, at ferien skulle holdes herhjemme, hvis ikke ligefrem den har været bestilt og planlagt i flere måneder. En snert af fremmedartethed i landskabet ville vi dog gerne krydre vores ferie med, men der var enighed om, at vi ikke orkede at køre helt så langt for det og ej heller være væk for længe. Én teenager ville blive hjemme, så der skulle ikke lægges alt for lang afstand til et hjem, der helt sikkert ville blive “invaderet” af kammerater og kammeratinder 😛 

Bagsmækken kunne liiige med lidt vold lukkes 😀

Tæt pakket Twingo !

Min lille Twingo blev læsset og skulle også indeholde 3 piger og en hund 😛

 

Cyklerne var selvskrevne – faktisk det vigtigste – da vi allerede i det dejlige forår har fået cyklet en god del. Bryan havde fået tiltusket sig en 4 ugers ferie pga afspadsering m.m., så han kunne suse afsted 1 uge før end vi andre fik fri og dermed kunne han nå at sondere terrænet for de bedste ruter før end jeg skulle ned og gøre ham kunsten efter. Valget faldt på Leiwen v.Mosel på Camping Landahl Sonnenberg. Ca. 850 km. skulle der køres; egentlig lidt pinligt at indrømme, men så langt har jeg faktisk aldrig selv kørt, så det var ikke helt uden bekymringer – specielt pga alle de strækninger med vejarbejde på  både A7/E45 og A1, som kunne betyde pænt forlænget rejsetid og i værste fald ulykker og endnu længere rejsetid. Transporttid er og har altid været spildtid i min verden, medmindre man kan sidde i et tog eller fly, hvor man kan lave andet end at kigge på vejen.

3 tøser klar til at køre kl. 7 fredag morgen

 

Vores gamle camp-let blev læsset med dyner og tæpper og den smarte cykelholder ovenpå camp-let’en, som fulgte med, da vi købte den, blev læsset med vore 2 cykler.Bilen skulle indeholde så godt som alle campingting fra vores campingvogn i Egtved. Min lille Twingo skulle kun læsses med os 3 piger + Fie (vores Shih-Tzu), samt toiletartikler OG pop-up telt/luftmadrasser i fald vi gik helt døde på Autobahn og fandt os en overnatnings plads på halvvejen ;-P  Det mentale skulle der lige arbejdes med, men den primære årsag til at vi kørte afsted som planlagt var nok, at jeg tog fri om fredagen, så vi kunne komme afsted før end det ramlede sammen på motorvejen (troede jeg !!) og at Bryan havde fødselsdag om søndagen OG naturligvis at det ville være min ære for nær at opgi’ på forhånd.

 

Bryan havde som ventet en herlig – omend en anelse ensom – ferie i Leiwen den første uge; den kan der læses om i separate turbeskrivelser på www.bbam.dk  🙂

 

Vi kørte afsted ca. kl. 6:45 fredag morgen og første stop på GPS’en var Designer Outlet Neumünster – de åbnede med ekstra ordinære besparelser lige den dag, så hvorfor ikke lige tjekke det ud, når det nu lå på vejen ;-P   Det gik fint derneda’ og vi fik købt lidt “fornødenheder” i Outlet’et før end vi drønede mod Hamborg og det var så her, den første kø kostede os ihvertfald en time 🙁 Ak, men herefter kom køerne som perler på en snor – i en bil, hvor airconditionen ikke har virket siden den blev købt *ederogforbandelser :-((  Klokken blev 20:30 før end Sonnenberg blev besteget og der stod en cykelmyg ved indgangen til campingpladsen til at ta’ imod os med dejlig mad og drikke – så var alle strabadser på vejen glemt – på nær en aldrende og meget mør krop, der ikke egner sig til at sidde i en bil (med indlagte pauser) i næsten 13 timer :-/  

udsigtspunkt fra “vores bjerg” i Leiwen – ca. halvvejs nede

 

Vi fik en dejlig nats søvn i camp-let’en, hvor vi havde lagt en ekstra top madras i vores side; man er jo ikke 25 mere, vel !!!  Caroline sov i den anden side og havde god plads til at rode og Maria indtog pop-up teltet lige ved siden af. Bryan havde været smart og havde taget vores lille transportable toilet med; en lille luksus vi helst ikke vil undvære om natten ;-P

Vi måtte afsted ret tidligt for at komme ud at cykle før end det blev for varmt, så vi cyklede en rigtig flot tur langs Mosel; de har været gode til at få installeret fine cykelstier, så man kan cykle langt uden for lange og stejle stigninger. Pigerne passede Fie indtil vi kom hjem og så var det deres tur til at opleve den fine indendørs pool, der var på pladsen og dermed inkluderet i prisen. Halvvejs nede af Sonnenberg var der dog et rigtig fint og noget større badeland med rutschebaner m.m. og ikke mindst den flotteste udsigt over floden nedenfor.

Camplet lejren hygger i varmen.

Vi havde rigtig god plads på parcellen.

BUM – indhold er kommet fra flaske, over i glas !! ? ! ??

Der er magi undervejs …

Der er plads til at brede sig, når man har en hel side for sig selv 😀

 

Camping Landahl Sonnenberg er en højt beliggende, velholdt campingplads med alle faciliteter på pladsen; velassorteret butik med især imponerende vin afdeling og morgenbrød. Restaurant med fine udendørs siddepladser med udsigt til legepladsen; perfekt til børnefamilien, hvor børnene kan suse hen og lege mens mor og far lige hygger sig og kan holde øje med poderne derfra hvor de sidder. I løbet af ugen – op til højsæsonen – blev der installeret en food truck, hvor man kunne købe de gængse fast food ting til rimelige penge  og tage med tilbage til sin vogn. Indendørs svimmingpool og meget fine bad- og køkkenfaciliteter. Dertil kommer en masse vandremuligheder fra pladsen og ned til Leiwen, som også bød på flere meget hyggelige spisesteder og vinbarer/caféer. De er vant til turister, som naturligvis også drikker meget af deres lokale vin, som nok er det bedste som Tyskland kan byde på.

Restaurant, svømmehal, bowlinghal m.m – alt samlet ét sted.

Campingspladsens eget lille skatkammer – meget flot og velassorteret

Fie virker dog ikke til at være videre imponeret over pladsens hundebad !

Pladsen ligger også fint som basis for ture til Trier, som er Tysklands ældste by og meget seværdig, Luxembourg ligger kun ca. 60 km. væk og her kan man gøre billige indkøb; specielt brændstof og selve Luxembourg er også en rigtig lækker by; dog profilerer tøjbutikkerne ved primært at være dyre designer forretninger. Vi har dog valgt området pga naturen og landskabet, som er grønt og bjergrigt (i vores terminologi er en bakke over 500 mtr. med stenet jord et bjerg). Campingpladsen har også deres egne sommerhuse, som er murede huse, der indeholder alt, så i og for sig kan man også holde ferie her uden at skulle udenfor pladsen. Den flotteste udsigt finder man på den modsatte side af pladsen, hvor man også kan hilse på nogle meget tamme rådyr, som gerne tager imod en tot græs. Personligt er jeg virkelig glad for vinmarker – særligt dem, der ligger i terrasser op ad en bjergside og her ligger de side om side. Vinranker er ikke så høje og de er vildt hyggelige at gå /cykle ved siden af og man VED bare, at ejerne går vildt meget op i dem og at de på trods af traditioner og arv, skal gøre sig umage for at få druernes potentiale udnyttet mest muligt – det er SÅ fascinerende og gør os, som forstår strabadserne og ikke mindst risikoen ved at skulle ernære sig ved vinproduktion, glade og ydmyge.

Hvis jeg troede på reinkarnation ville jeg være vinbonde i mit næste liv ;-D  

Den første morgen som fuldtallige, starter vi ud med en cykeltur. Her i højderne, kan vi få overblikket over floden vi skal følge.

Vi ankommer til byen Piesporter. Så ved vi da hvor vinen har fået sit navn fra 🙂

På vej videre af fine små veje, og vinranker så langt øjet rækker.

 

Foodtruck på pladsen med meget rimelige priser

 

Fie og en bambi kigger hinanden noget an – mærkelig skabning tænker de nok begge 😉

 

Ligesom herhjemme er der i Tyskland rigtig mange kilometers banespors strækning, der er lavet om til rigtig fine cykelstier. Det er så lækkert at cykle, når man ikke har bilernes konstante brummen ved siden af og de naturoplevelser, der venter en på et nedlagt banespor er ubeskrivelige, så det er nødvendigt at man selv tager turen. Der ligger jo også en del historie ved disse banespor, så det er ikke kun for motionens skyld at vi gerne kører en times tid for at kunne cykle en tur; man bliver også klogere på kulturen og befolkningen.  Fællesoplevelser – såsom grineflip, når Bryan giver den max gas gennem en gammel jernbanetunnel pga faren for flagermus – er guld værd. Det, vi gennem tiden har grinet mest af, er faktisk oplevelser fra vore ferier og vi ELSKER at grine.

En gammel jernbanebro, som man kun kunne beundre på afstand; den var dog meget smuk

…og en laaang tunnel fyldt med flagermus – BVADDRR !!

Der er dog heldigvis en belønning på den anden side 😀

 

På Bryan fødselsdag er det tradition, at vi skal ud at vandre og det er bare at gå over på den modsatte side af pladsen/bjerget, hvor der går en (faktisk) flere stier ned mod byen. Smuk og lidt krævende tur på ca. 4 km. og naturligvis det samme hjemad – dog med indlagt pause hos en vinproducent, som så mange andre kan tilbyde lidt hurtig mad også. På ca. halvvejen kunne vi gå ind og og være andægtige i et lille kapel med en fornem udsigt over en masse vinmarker m.m. Vejen hjem var præget af begyndende tørst og det sidste stykke op til campingpladsen var dog ved at ødelægge Bryans knæ og hofte, men det var heldigvis hurtigt glemt da der blev serveret en kold øl fra køleren i vores lille feriehjem. Vi har altid 2 køleskabe med på tur; et til mad og et til drikkevarer – det er et must.

Vandreturen ned til Leiwen starter med skov og gode udsigter.

Halvvejs ned støder vi på en lille valfartskirke.

Kirken har en fin bænk med god udsigt – den er dog ikke pisse blød 🙁

Det sidste stykker ned er også stejlt !

Den første lille kneipe vi render på …

Vi trænger alle til noget koldt … vand 😀

Hotel Bergschlösschen i Simmern. Startsted for den gamle jernbanerute mod Kastellaun.

Nogen der måske er blevet træt af alle de cykelstier 😀

Undervejs kommer vi forbi de vilde høns.

… og et par alpakka’er 🙂

Leiwen og omegn er meget turist venligt; her noget for alle; små listige vinoteker, masser af restauranter (flest med tysk husmandskost), skønhed i overflod, vandre- og cykelstier, der bliver vedligeholdt og udvidet. Tysklands ældste by; Trier ligger 30 km. mod sydvest og er bestemt et besøg værd. Den har vi dog tjekket af, så vi valgte at køre en lille tur ind i Luxembourg; Bryan kan rigtig godt li’ deres brændstof priser og pigerne kunne godt tænke sig at besøge et shoppingcenter og det skulle naturligvis være ét, der lå længst væk i forhold til de andre de havde valget imellem. Vi to “gamle” blev udenfor og holdt Fie ved selskab, da vi ikke mente hun var velkommen i centret i Bertrange; det så meget fint og DYRT ud. Her sad vi vi 30 graders varme – i skyggen – indtil vi så en vuffer komme ud af centret – hmm ! Så kunne vi da også lige kigge indenfor, men Gucci, KL, Burberry osv er ikke noget for jyder med fødderne godt plantet på jorden (og med slunkne muldvarpeskind ;-P ).  Frankrig lå også kun en spytklat derfra, men vi kørte hjemad istedet og havnede naturligvis i en myldretids kø – æv; Europa har bare for mange biler, men jeg vil nu ikke af med min lille dyt ;-P Dobbeltmoralen længe leve ;-D

Man kan jo ikke besøge Luxembourg by, uden lige at slå et sving omkring lufthavnen …

Nogle gevaldigt store græshopper i lufthavnen !

Efter 6 dejlige dage på Camping Landahl Sonnenberg, hvor temperaturen dog nu var på vej ned og havde lidt regn på programmet, var det tid at pakke sammen og vende snuden mod nord – næste stop Lemgo 😀

Vi når lige at få feriens eneste skylle med

og så er den lille familie så småt på vej mod nye eventyr i Lemgo 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *