New York 2012 – Dag 6

Dag 6  –  22/3-2012

Så begynder dagene at smuldre mellem hænderne på os; idag vil vi kigge nærmere på Wall Street, Staten Island, Battery Park og Empire State Building. Dagen starter dog ret overskyet, MEN ved 9 tiden begynder det at klare op, så vi begiver os i første omgang ned til Madison Square park, for at se om det mon ku’ lykkes os at sætte tænder i en Shake Shack burger inden ugen er slut, men selvfølgelig er den ikke åben før kl. 11, så vi snupper sub’en ned til Wall Street og knipser lidt så vi kan få billeder af denne historiske gade.På vej derned bliver jeg dog NOGET overrasket; Bryan spotter simpelthen en Mac forretning (amerikansk mærke i make-up) – woouw; det fortjener da lige et dacapo !!  Jeg får lige købt en enkelt fin eyeliner inden vi vandrer videre.

[shashin type=”photo” id=”1227,1228″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Nedgangen til Metro på Union Square hvor der har været masser af demonstrationer de sidste dage, samt nede i metro hvor jeg nok lige synes mutter er en aaaaanelse laaaaaangsom 😀

[shashin type=”photo” id=”1273″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Tyren ved Wall Street – ingen af os gad dog stå i kø for at komme helt ind til den.

[shashin type=”photo” id=”1233″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Fin bix vi lige kom forbi på vejen (Hint: Fin fin – ikk’ farmor Laila 🙂 )

Vi kigger dog forgæves efter den fine Wall Street tyr, men finder så ud af, at den faktisk ligger tætter på Battery Park, så den gemmer vi lidt. Herefter går turen ned til færgerne til Staten Island, hvor man jo kan sejle gratis lige forbi Frihedsgudinden — INGEN har været i New York, før end man har set hende – tror vi nok !  På trods af, at det faktisk er blevet ca. 20 grader og næsten skyfrit, så ligger der en dis henover vandet, så det vil desværre også kunne ses på vore billeder; ikke at gøre ved !

[shashin type=”photo” id=”1235,1236,1237,1263,1261,1264″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Sejlturen til Staten Island – Frihedsgudinden, Ellis Island & Manhattan set fra syd

På Staten Island snupper vi bussen ud til den botaniske have, som Bryan har spottet hjemmefra og den er da også meget hyggelig – her ligger bl.a. også en lille bygning til minde om 11. Sept. 2001; her sidder en enlig hjælpsom vagt, som ser tilfreds ud over, at nogen kommer og forstyrrer hans ensomhed. Igen bliver man rørt — så mange ansigter på omkomne, samt rørende hyldest til de heltemodige brandmænd, hvoraf også mange måtte betale med livet efter at have hjulpet overlevende.

[shashin type=”photo” id=”1239″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Rigtig hyggeligt forstads kvarter i George Town, Staten Island.

[shashin type=”photo” id=”1238,1240″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Bryan foran den lokale politistation, samt en klassisk skolebus.

I parken var der flere fine temahaver; krydderhave, hemmelig have m. labyrint, rosenhave m.m. .. og sørme om ikke der var nogle aktive egern også J  Desværre måtte vi denne gang også sande, at vi lige er kommet herover 14 dage – 3 uger for tidligt, da der kun var få ting, der faktisk var sprunget ud, men hyggeligt var det alligevel. Snug Harbour parken/haven er virkelig en ukendt perle, helt ulig Manhattan’s stress og jag, så er man alligevel hoppet på færgen er det synd og skam ikke at tage turen. Bus S40 kører lige fra færgen og helt til døren. MetroCard benyttes i bussen. Sidst men ikke mindst, er parken gratis at benytte *WWUHUUU*

[shashin type=”photo” id=”1241,1242″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Nogle buske er sprunget ud 🙂 Drivhuset med alle deres eksotiske planter . lidt vildt voksende men hyggeligt 🙂

[shashin type=”photo” id=”1243,1244,1245,1246,1251,1255″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Lidt fra drivhuset, samt tårnet ved den hemmelige have/labyrint

[shashin type=”photo” id=”1257,1258″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Jubiii – jeg er blevet så tynd herovre, at jeg helt og aldeles kan gemme mig bag et træ 🙂

Da vi igen landede på Manhattan (sejlturen ta’r en lille ½ time), gik vi en tur i Battery Park, som bl.a. indeholder kæmpestore stentavler med tusindvis af navne på omkomne fra 2. Verdenskrig. Her så vi en hob mennesker, som normalt betyder, at her sker der noget spændende … og ja – 3 brødre var igang med at underholde på bedste vis; de var uhyggeligt dygtige akrobater samt vildt morsomme i deres måde, at holde publikum fangen og naturligvis få lidt penge ud af — Bryan vil prøve at sætte en video på vores blog, for man bliver nødt til at se det; det er absolut et kig værd 🙂

[shashin type=”photo” id=”1269,1271″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Mindetavlerne i Battery Park for den faldne sømænd i 2. verdenskrig, samt The Sphere, gravet fri af murbrokkerne i World Trade Center

[shashin type=”photo” id=”1266″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Den nye One World Trade Center

Vi gik tilbage og kom igen forbi Shake Shack her kl. 15, men for f….. hvor var der bare igen mange mennesker — tror vist bare de må gå glip af vores besøg og vores værdifulde anmeldelse her på vores side, for nu gider vi ikke mere !!!  Vi tøffede istedet ind i vores lækre og altid leveringsdygtige Deli her på Park Avenue; Bread and Butter – de har bare alt og det er LÆKKERT !!  🙂

[shashin type=”photo” id=”1274,1275″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Den lille Bowling Green Park ved Wallstreet  –  ENDELIG noget mad, og en iskold kæmpe bamse 😀

Efter ½ times pause, mens vi lige guffede maden, gik vi hen til Empire State Building; nu skulle det være. 22$ koster det at komme op på 86. Etage; hvis man vil op på 102. etage koster det 15$ mere pr. Snude, men det ville vi ikke. Inden vi dog kom hen til elevatoren skulle vi igennem sikkerhedstjek og så ellers stå i kø – det var altså lidt morsomt; for første gang bestemte Bryan sig til at ta’ en øl med i tasken, men den fik altså bipperen igang, så den måtte han pænt aflevere og hente senere igen *heheh   Oppe på 86. etage var der godtnok mange mennesker, men det lykkedes os da at komme hele vejen rundt og få nogle gode billeder 🙂

Her følger en stribe billeder fra Empire State Building

[shashin type=”photo” id=”1276,1277,1278,1279,1280,1282″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Bl.a Chrysler bygningen med det flotte spir, og Central Park breder sig midt på Manhattan.

[shashin type=”photo” id=”1285″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sørme og jeg ikke ogs¨spottede vores hotel værelse, helt deroppe fra 300 meters højde. Vinduet lige over trekanten.

Herefter vandrede vi hen i Victorias Secret – Bryan mente altså godt vi lige kunne købe lidt derinde, men han havde nok ikke lige forudset at det skulle ta’ ihvertfald ½ time at få min str. målt helt eksakt op — men de går op i deres metiér og det var ret imponerende, hvor meget de suser rundt (havde også fået det anbefalet af en veninde J  ). Så blev der handlet og vi luntede ned til Times Square for at få nogle billeder af denne fabelagtige plads i mørke; her kommer den jo først rigtig til sin ret med alle lysene og billboards .. wauw.

[shashin type=”photo” id=”1290,1292″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

1 time i Victoria’s Secret – det er ABSOLUT ikke en hver mands drøm 🙁

[shashin type=”photo” id=”1294″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Flot flot oplyst bygning nær Times Sqare

[shashin type=”photo” id=”1296,1295,1297,1298″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Et leben uden lige på Times Square efter mørkets frembrud !

Hjemme igen blev det altså igen vores deli, der vandt æren af at levere vores aftensmad .. *NAM NAM

Imorgen har vi allerede mange planer, men til forskel fra idag hvor vi havde fint solskin og 22-23 grader, så bliver det efter sigende noget køligere og overskyet imorgen, så jeg stiler lidt efter The Metropolitan Museum of Art, samt et sidste tårevædet besøg (eller næmere farvel) til Central Park, mens Bryan har talt lidt om Harlem — hmm … jeg synes jeg har set nok forstæder nu, men vi må se hvad det bliver til — vi glæder os nu også efterhånden til at komme hjem til ungerne !!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *