Herretur til New York 2015 – Del 3

28/1-2015

Vi snupper igen en tidligt start, lidt over 6. Sådan er det bare herovre – dagens evige marathon vandring, gør at aftenerne bliver lidt korte … Ned efter en morgenkaffe ved nærmeste foodtruck – en morgensmøg – op og vække ungerne – ned og gumle morgenmad – op og i bad – afgang. Det viser sig lynhurtigt at blive rutinen 🙂

Vi skal sydover i dag – Ground Zero – Staten Island Ferry forbi Fru Liberty. Jeg lægger ud med at høre følget, om vi tager sub’en derned af eller om vi går hele vejen – advarer om at turen derned nok er minimum 7km. Håber egentlig lidt på at sub’en bliver valgt, da jeg har pisse ondt i lysken – men nej, Birger skærer igennem – NYC skal opleves til fods, og det har han da også ret i ! Jeg gumler smertestillende, som var det halspastiller – så går det nok alligevel.

Et af Anders’ meget få krav til turen, var et smut forbi bygningen fra serien “Friends” Check, den er hermed vinklet af 🙂

Vi når ned af 6th ave, og når 4th street. Mener at det er heromkring bygningen fra Tv serien Friends ligger – tjekker fonen, og ganske rigtigt – det er kun en kort omvej 🙂 Det var et af Anders’ krav til turen, så fint at få den vinklet af allerede ! Vi fortsætter nedad Hudson ave – lurer ud mod floden, hvor Captain Sully landede en Airbus A320 på vandet, efter at have stegt vildgæs – der er dog ingen mayday landinger i dag, så vi fortsætter mod 1 Freedom Tower/Ground Zero. Føles som en regnbue – bygningen kan ses overalt, men vi kommer aldrig nærmere. Holder pause – Birger (jord & beton’er) spotter en byggegrund. Utroligt – han nærmest savler, over at se sine amerikanske kolleger arbejde – men det ér da også et flot byggeri, de er i gang med 😀

Tænk at man kan blive så glad, over at spotte en byggeplads – Birger var meget glad, meget af denne tur – der er nemlig temmelig mange byggepladser derovre 😀

Vi lander endelig ved WTC – der er dog stadig rigtig meget byggeri, så det er utrolig svært at finde indgangen. Det hænger muligvis sammen med, at sidst vi var her, var det hele indhegnet og man skulle igennem security check – i dag er det hele et åbent område, så vi kunne vade lige ind … (Det var nu alligevel svært at finde rundt om byggepladsen … ) 🙂 Vi går stille rundt, og sender tanker og bønner afsted, mod de 3000 der mistede livet den dag for 14 år siden.

Minde “hullerne” – Godt gået NYC !

Minde “hullerne” – Godt gået NYC !

Den er godt nok høj, når man står lige nedenfor – godt en ½ km lodret op

Hurtigt bliver vi dog lidt rastløse , tripper og hopper nærmest rundt. 2 liter morgenkaffe vil ud igen !! Toiletter er ikke det de gør mest af her i byen – en betjent guider os dog over i Vinterhaven i World Financial Center. I vores tilstand føles der nærmest som en dagsrejse – det er lige på den anden side af gaden, men der er fyldt med vejarbejde, så der er alligevel temmelig langt. Endelig lykkedes det – 4 mand på stribe, med hver deres urinal – DÈT duer bare 🙂

Et hurtigt – nærmest obligatorisk – smut, forbi vinterhaven – der er nemlig toiletter 🙂

Wenjian & Rafael betalte den ultimative pris, for at NYC’s borgere kunne/kan være sikre 🙁

Vi tager resten af turen mod færgen, langs vandkanten. Kommer forbi NYPD’s lille mindested for faldne betjente. Der er friske blomster – 2 betjente måtte lade livet d. 20/12-2014. Kan på lang afstand se, at færgen er næsten i havn – vi løber – igen igen igen. Battery Park ruller forbi, som en film på dobbelt hastighed. Som så meget andet på denne tur, når vi færgen i sidste øjeblik 🙂

Knipset i fuuuuld firspring gennem Battery Park !

Tøffer forbi Miss Liberty – billeder skal jo tages, men heller ikke mere end det, for hold kæft hvor er det koldt derude på vandet i 5 graders frost og strid vind. Ved ank på Staten Island, føler man sig en smule “misbrugt” …. Alle SKAL forlade færgen, blot for at gå ombord igen 2 min senere … Lidt spild af folks i forvejen slidte bentøj … Nå, sådan er der jo så meget. På hjemturen, står vi udendørs i læsiden – der er det faktisk skønt, selvom der er -5 grader – i læ varmer solen rigtig skønt 🙂

Imponerende Mahattan er kommet til på afstand.

Der var en …

Der var 2 …

… Der var sørme også 3 skud på stribe 🙂

Retur på Manhattan deler vi os op i 2 hold – ønskerne til hjemturen er ikke helt kompatible. Anders og jeg vil gerne opleve en Pastrami sandwich på Katz Deli. Vi kommer forbi Wallstreet/Børsen – tyren – China town & Little Italy, inden vi rammer Katz på Houston Street. UHA hvor er kødet dog ligeså lækkert, som for 3 år siden, og stadig i rigelige mængder. Her er der ikke noget pis med salat og andre sunde og grønne ting! Agurker bliver severet på en tallerken for sig. Vi har dog ingen piger med, så det er ikke noget for os – kødet holder 100% til en mand 🙂 Regningen skuffer dog – 43$. Med dagens $ kurs er det godt nok noget af en udskrivning – men nu kan vi da sige at vi har været her.

Katz – også obligatorisk – men nu har jeg været der 2 gange, så må det også være nok. Der er SÅ meget andet lækker mad alle steder, til meget mere gnier venlige priser…

… Men for dælen, hvor er det lækkert kød !! 😀

Opad 2nd ave – Frappe kaffe til Anders på nærmeste McD – hen til Union Square 14th street – Foodtruck med Cheese Steak Sandwich konfronteres – vi skal jo da være helt sikre på vi ikke er sultne 😀 De Foodtrucks laver altså bare helt suverænt dejlig mad – og så til 5$ inkl en sodavand – det er da til at have med at gøre ! Et smut ind i Wholefoods Market for at lede efter en Pretzel chokolade salt chips – finder den ikke. Om til Dave’s og shoppe tøj til farmand. 40$ for et par Levi’s jeans – 15$ for Levi’s T-Shirts – det rykker ! Yderligere mad bliver det ikke til denne dag – tilbage på hotellet, falder Anders nemlig i søvn 17.30, og sover igennem til næste morgen 🙂 Vi andre ser lidt College Basket – alle andre kanaler er spækket med reportager om The Biggest Blizzard ever, som ikke kom alligevel. Hvor fedt er det, at blive med at rapportere om en storm som ikke rigtig kom ?? De giver de europæiske meteologer skylden, da det var vores vejrmodel de havde brugt … Krystere – grow a pair of balls, please.

Endnu en bette vandtank – gad vide hvor mange sådan en kal kan servicere – eller om de overhovedet bliver brugt endnu… ? …

Høj ting ved Union Square – tror jeg nok …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *