Herretur til New York 2015 – Del 4

29/1-2015

Denne flotte torsdag, starter som de andre morgener … men da vi deler os op i 2 hold i dag, kommer her en rapport fra Birger & Viktor:

Onsdag aften i det store New York. Viktor og mig sidder på vores værelse, og snakker om Outlet centeret (Woodbury Common Outlet) Vi bliver hurtig enige om at vi hellere må snakke med Bryan om, at følge os til bussen så vi får den rigtige. Bryan og Anders kommer endelig hjem, og vi får snakket om det.

Næste morgen står Bryan og mig op kl. lort, som vi plejer og fumler rundt i mørke efter vores tøj,  for vi skal jo ikke vække de andre. Vi kommer ned for at købe en kop kaffe, og får tændt en RØGPIND. Snakker om den kommende dag. Personlig glæder jeg mig til at Viktor og mig skal der ud, og hygge med noget indkøb – er sikker på Viktor også gør.

Nå, vi får gang i drengene og kommer ned og får noget morgenmad. Og så er det afsted til busterminalen. Kl. 8.30 får vi købt billetter, til den fornemme pris af 42 dollars pr. person – men så er det også en returbillet.

[shashin type=”photo” id=”3222″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

New York’s skyline forsvinder stille og roligt bag os.

Vores bus køre kl 9.30, så vi har lidt tid til at finde ud af hvor den går fra. Det viser sig den går fra 3.sal port 310. Vi jokker glade op og sætter os i bussen. Til vores store overraskelse, kører den 10 min før planlagt afgang – godt vi var der tidligt. Vi kommer endelig ud til Outlet Centret og vi begge to bliver noget imponeret over hvor stort det er. (Det er faktisk en lille by). Vi starter med at finde et kort, og finde ud af hvilke butikker vi skal i.

[shashin type=”photo” id=”3224″ size=”xlarge” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Oversigts kortet – der er dælme godt nok mange butikker 🙂

Vi starter med at gå i Nike og så hedder den ellers urbutikken Fossil, Adidas, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Polo, Levis, og en hel masse andre butikker. Jeg må indrømme, at jeg var glad for at have knægten med, da mit gebrokne engelsk kan gi nogen sjove forviklinger. Nå, vi skal jo også hjem efter en god og hyggelig dag sammen, så vi finder bussen og sætter os ind i den, med alt det vi har købt og så køre den igen 10 min før afgang – sjov mani 🙂

[shashin type=”photo” id=”3223,3225″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Outlettet er i sig selv en lille by – alting er bare lidt større Over There 🙂

Da vi kommer hjem skal vi lige vise det frem vi har købt, hvilket ikke var helt godt – ifølge Bryan – da han jo kun havde givet 40 dollars for sine Levis, og jeg have givet 55 for mine!!

Nå, vi er efter hånden blevet sultne, så Viktor får 50 nuggets fra Mac D. Hold da op det er mange 😀

Tak for det Birger 🙂

Anders & jeg fortsætter fra bus terminalen op til Central – der er knap 20 streets og en avenue, så det er jo ingen problem 🙂 Dog … hvor det i går var lysken der gjorde knuder, så er det i dag det ene knæ – gør ondt som bare pokker. Forstår det ikke helt – vi er vant til at gå langt på vores ferier, så gårsdagens 18-19km burde jo ikke betyde noget 🙁 Nå skidt pyt – jeg humper afsted – holder pause ved hver 2. street, men det lykkedes da også at nå Central Park. Og hvor ER den da bare skøn, heri det flotte frostklare solskin !!! Selvom jeg hellere havde set parken iklædt blomster og grønne træer, så er en snedækket og frossen Central Park nu heller ikke at kimse af 🙂

[shashin type=”photo” id=”3167,3168″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Herhjemme i Lunderskov, er det liiidt svært, at få vores skyskrabere til at sætte rammen om vintertræerne 😀

[shashin type=”photo” id=”3173″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Der var ikke mange egern, at spotte på denne årstid – men et par stykker blev det da til.

[shashin type=”photo” id=”3175,3174″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Prøv at gætte. om en 14 årig synes det er fedt, at få taget et billede sammen med en snemand – DÉT tror jeg nok ikke lige … !!! Men … hvad fatter siger, er man jo nød til at efterleve 😀

Vi snupper kun lige sydenden af parken (grundet knæet) men der er da også både vinter kåde egern og fugle, og selv søløven i Zoo er frisk nok til at hilse på. Ud af parken igen på øst siden – på jagt efter en metro mod Harlem – bentøjet er ikke til, at spadsere derop i dag, som jeg gjorde tilbage i 1994 – i H2O klip klappere 😀

[shashin type=”photo” id=”3170,3171″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Mini og Maxi 🙂 Vi fandt aldrig manden med styrpinden til minidronen – men han kunne jo også være pænt langt fra os.

[shashin type=”photo” id=”3178″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

De svømmende banditter var godt nok ikke nemme, at knipse midt i et spring !

Velankommet i Harlem, går det overraskende meget bedre med knæet – indtil vi er kommet op af metroen, og har gået 100 meter …. Vi må ind i en drug store, og finde nogle stærkere piller. Det lykkedes da også, og mixet med dem fra i går …. hjælper det ikke en skid 🙁 Heldigvis er der ikke langt om til Sylvia’s restaurant. Sylvia’s var det 2. af Anders’ krav til turen. Siden han så afsnittet af ”Anne Mad” hvor hun er på besøg i Sylvia’s, har han drømt om at smage deres ”Crispy Chicken” Tænk kun at skulle vente 3-4 år, på at få en sådan drøm opfyldt – Nice ! Knægten HAR jo trods alt også selv sparet op til flybilletten via sin avis rute, så det er ham vel ondt.

[shashin type=”photo” id=”3179″ size=”xlarge” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Så er man landet i bydelen, hvor der ikke er helt vildt mange, der ligner nogen fra DK… Det gør dog ikke spor. Vi føler os ikke utrygge, og erfaringerne siger efterhånden, at dem der er en smule mere solbrændte end os, faktisk rigtig gerne vil snakke. Måske endda en smule nysgerrige 🙂

[shashin type=”photo” id=”3180″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

ENDELIG – Crispy Chicken – come to papa !! MUMS

[shashin type=”photo” id=”3181″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

En pavestolt sønnemand – måske endda en lille smule duperet 🙂

Vi får tildelt et bord, og går i gang med bestilling. Jeg forstår ikke helt på menukortet, om der er noget tilbehør med til kyllingen, så da adspurgt om tilbehør, vælger vi kun en ting hver – regningen skulle jo nødig løbe løbsk … 😀 Vi napper en Cola hver (På trods af vi har fået en kande vand, som jo sikkert også koster spidsen af en jetjawer) og Anders vælger Mac&Cheese som tilbehør, jeg vælger kartoffel salat. Da maden endelig ankommer, kan vi dog hurtigt se, at tjeneren har misforstået os. Vi begge fået begge dele tilbehør. Fuuuuck – nu går regningen da sikkert helt bananas !!!

[shashin type=”photo” id=”3182″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Det ser måske en smule pindet ud, men man kan jo bare vælge noget andet tilbehør. Det smagte dog VIKRELIG godt !! Kan varmt anbefales. 

Undervejs gennem måltidet, spørger det ældre nabo par, lystigt ind til hvad vi er for nogle størrelse. Uvant hud kulør – underligt sprog, og hvad har vi. Hun får hele Anders’ drømme historie, og lidt sludder for en sladder. Skønt – de ER bare så venlige og frisindede, derovre på den anden side. Herhjemme kan man sidde 4 timer i et tog, nærmest uden at komme i kontakt med sidemanden … Nå – det spændende øjeblik rykker nærmere – REGNINGEN. Jeg havde sjusset mig frem til ca 67$ + tips, grundet det extra tilbehør og de generalle NYC priser. LOL ó LOL da – 27$ + tips endte det med – Billigt ! Skulle jeg ende derovre igen på et tidspunkt, skal middagen, saftsusme indtages i Harlem !

[shashin type=”photo” id=”3183″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Det er jo crazy – sikke en småpenge for et restaurant besøg. Næsten halv pris, af et Deli besøg nede i Midtown !

Glade og mætte forsætter vi igen vores færd. 10 streets ned af Malcolm X Ave, så strjeker knæet, og vi må finde nærmeste Metro, og via flere skift lykkedes, det at blive kørt nærmest helt til hotel døren 🙂

[shashin type=”photo” id=”3184″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ephesus Seventh Day Adventist Church, er noget af det sidste vi ser i Harlem, inden kugleleddet i benet igen opgiver, og vi må finde en metro.

Vi slapper af og hviler lemmerne et par timer, indtil vores roomies kommer hjem. Eventyrlysten er dog ikke helt gået i seng – det er nu blevet mørkt – det er vores sidste aften – vi SKAL ud og opleve byen i mørke !! Viktor kan dog ikke overtales – han er helt smadret, så i bedste Top Gear stil, bliver han efterladt på hotellet. Vi andre vader over i Empire State Building.

[shashin type=”photo” id=”3186,3187″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Empire State Building er ikke svær at finde – 100m fra hotellet. Heldigvis er deres toiletter, heller ikke svære at finde 😀

Udenfor er der masser af sælgere, der prøver at prakke os express billetter på ærmet – man kan jo sagtens stå i kø derinde i 1 – 2 timer. Jeg ved dog bedre – en kold aften i Januar, tror jeg ikke på, at der er brug for express billetter – der er da heller ikke et øje derinde, så vi går direkte til billetkøb > elevator, og ud på 102. etage. Dejlig oplevelse – har ikke været der før i mørke, så det er pefekt. Hold fast hvor er der meget lys tændt på Manhattan/Queens/Brooklyn og vi ellers kan se deroppe fra. Vi holder os dog på læsiden. Nede på gaden, var der minus nogle grader og ingen vind. Heroppe er der minus nogle grader + nærmst orkan agtige forhold 😀 DAMN det er koldt !

[shashin type=”photo” id=”3188″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”3189″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”3190″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”3191″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”3192″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”3195″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Uuuuuh, hvor er det bare et særsyn der vil fremad ! Rigtig fedt at opleve det i mørke 🙂

Vi begiver os op mod Times Square – det er jo ligesom også et must, at have været der i mørke, så lyshavet rigtig kan folde sig ud ! Undervejs kommer vi forbi det store bibliotek med løverne (fra bl.a Sex in the City) Kåde som vi danske vikinger er, skal løverne da lige bestiges …. tsk tsk tsk … Heldigvis kommer der ingen betjente forbi 🙂

[shashin type=”photo” id=”3198,3199″ size=”medium” columns=”2″ order=”user” position=”center”]

Tsk, ved ikke hvad jeg skal sige. De 2 herrer, er vel nærmest lidt småkriminelle, sån at bestige løverne !

Bag biblo, er det lavet en skøjtebane i Bryant Park. Helt oppe at køre på adrenalin efter løverne, MÅ vi 2 familie fædre ind og skøjte lidt – uden skøjter … Det tager lige nøjagtig 5 sek, inden en skøjtevagt anråber os. Vi kan høre walkien fra hans skulder: ”We have 2 guys in the left corner, without skates – GET’EM” Vi bliver hevet ud, med trusler om bål og brand. We don’t care – we’re vikings from Denmark 😀 Kommer lige om på Times Square, og nyder lyshavet for en stund, inden vi dribler hjemad igen. Bentøjet værker, og vi er trætte – Godnat.

[shashin type=”photo” id=”3200″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

På skøjtebanen er det dog endnu værre. Her er vi nærmest ualmindeligt heldige, at betjentene lige i nærheden ikke bliver tilkaldt …

[shashin type=”photo” id=”3203″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Politistationen på Times Square – Birger er kold – han VIL sgu ha et billede, sammen med en NYPD bil 😀

[shashin type=”photo” id=”3201″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Hvad mon danskeren har fået øje på, som kan være SÅ spændende ? Vi ved det ikke ..?

[shashin type=”photo” id=”3202″ size=”xlarge” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *