Herretur til New York 2015 – Del 5

30/1-2015

Fredag morgen – det er sån lidt den dumme dag i dag. Vi skal først flyve hjem sent iaften, men skal være ude af hotellet kl 11, så vi har ingen base i dag … Vi har betalt for hotellet til kl 11.00, så 10.59 smækker vi døren bag os, og hopper i hotel taxa’en (elevatoren) ned – checker ud, og begiver os ud på en sidste tur rundt i byen. Vi når hele 100 meter henad gaden, inden en souvenier butik lige skal tjekkes – jeg vender dog om og går tilbage til hotellet, vil godt lige ha niflet en sidste gang – det er jo ikke fordi det myldrer med offentlige toiletter 🙁 Efter lidt indkøb, bliver vi enige om, at aflægge Grand Central Station en besøg. Dels fordi det er en ovenud fantastisk flot banegård – dels fordi …. Det er dejligt varmt derinde 😀

Vi var der kl ….. Ja, hvad var klokken egentlig?? Nå – et sted mellem 11.26 & 11.30 😀 Tiden betyder åbenbart ikke så meget over there 😀

Efter at have beundret alle finurligheder og flotte stuk udskæringer – og hvad har vi – i ca 5 minutter tøffer vi ned til trækplasteret – Grand Central Market. De har vist noget nær ALT i delikatesser. Vi snakker fisk, ost, kød fra andre dyr, kager, spegepølser og især krydderier. Det er dyrt, men forhåbentligt også godt 🙂 Jeg køber Stærk Karry, og en bøtte Ratatouille mix til den favorable pris af ca 50kr bøtten – men der er altså også meget i, og det bliver stampet godt og grundigt. Det hele kan smages inden bestilling, så man kan umuligt blive skuffet.

Klar til krydder indkøb – idag siger vi pyt med det koster – det er kvalivarer og eksklusivt – sån som vi godt kan li’ det i Lunderskov 😀

Anders’ valg er dog en helt anden sag – han udvælger sig en superlækker choko cheesecake – MUMS. Den var der dog ikke smagsprøver på, og det viser sig desværre at den smager sån lidt af ged 🙁 I nærmeste skraldespand med den, og vi er 5$ fattigere … Suk.

Ak ja, ak ja. Der ser så lækkert ud det hele, og det er det garanteret også !! Undtagen den ene cheesecake Anders fik fingrene i … 😀 Stakkels Anders – ham som ÆLSKER kage 🙁

Ude af banegården, snakker vi lidt om hvad vi egentlig skal bruge dagen til – der foreligger ikke rigtig en plan. Igen stemmer vores planer/forhåbninger for dagen, ikke helt overens de 2 familier imellem, så vi deler os igen op og går hver sin vej 🙁 Anders og jeg tager den opad 5th ave, indtil vi (ved et uheld? Jeg tror det ikke … ) rammer NBA Store. Jeg er STOR fan af amerikansk Basket, så det er rent slarrafenland for mig – Anders not so much … Alting koster dog en arm – standard prisen på det meste tøj er 110 US$.

Sikke en butik – føles lidt som at gå rundt, midt i en drøm 🙂

Der er dog nogle gode tilbud på tøj, fra mit hold gennem de sidste 10 år – ”Golden State Warriors. En T-shirt til 10$, og en anden til 22$, så det er til at have med at gøre. Jeg prøvede endda at vinde en tur til Basket weekend derovre, ved Tv2 sport (se mit bidrag nedenunder) de synes bare ikke mit bidrag var godt nok til at komme i top 3 i konkurrencen – fatter det stadig ikke 🙁 *CRY*

.

Vi kommer også lige forbi Waldorf Astoria – det flotte hotel fra ”Alene Hjemme i New York” – der skal vi bo næste gang – lige efter vi har vundet i Lotto 😀 Apple’s lille bix ligger lige overfor, så der skal vi også lige ned og kigge, men som sædvanligt er her PROPPET med mennesker, så det bliver kun til en lynrunde, inden vi er oppe igen ! Vi beder Google maps, om at sætte kursen mod en ”Bread & Butter” deli – på vores sidste tur blev det jo hurtigt vores favorit. Maps kan da også fortælle os, at du nu findes 4 af dem, hvor der for 3 år siden kun var 1 – nice – madens gode kvalitet, må være noget New York’erne kan lide. Idag kan vi dog ikke bare skovle løs – det skal afstemmes nogenlunde, med de få $ vi har tilbage 🙁 Lækkert er det dog, og vi får endda en vindues plads på 1. sal, så vi kan side og holde øje med livet, der suser forbi nede på 44th street.

På vej mod Bread & Butter, spotter vi denne Food Truck – Det må dælme være lækker mam, med den kø de holder sig – ikke noget vi orkede …

Det her orkede vi til gengæld rigtig gerne 🙂 Uhm det er bare lækkert – specielt deres kæmpe rejer 🙂 Bread & Butter når det er bedst 🙂

Vi begiver os hjemover mod Hotel Lobby’en, men kommer liiiige forbi Victoria’s Secret – kreditkortet er ikke max’et helt endnu, så der bliver lige købt en sidste omgang undie’s til tøserne derhjemme. Anders stritter VOLDSOMT imod, men der er ikke noget at gøre – farmand har talt 😀 Vi får købt lidt til dem alle 3, og denne gang følger der endda lidt parfume prøver med – det skal nok blive populært blandt dem derhjemme ! I Hotellets lobby støder vi igen sammen med naboerne – de har allerede sat der en time … ! Der er stadig 2 timer, førend afgang til lufthavnen, så jeg foreslår en sidste tur – om i Highline Park, der jo var lukket pga sne, et par dage tidligere. De 2 naboer er dog nogle drys – de gider ikke bevæge sig mere – tsk tsk – tænk frivilligt at sidde og vente 3 timer i en lobby, når man er i The Big Apple …. Hmm, dem om det – Anders har heldigvis gode ben i dag på trods af diverse vabler. Lyske og knæ her hos gammel Nok, driller også en smule mindre i dag, så vi begiver os afsted. Dejligt lige at få vinklet denne lille attraktion af også – og det endda på endnu en dag med solskin.

Highline Park på en frostkold, men dog solskinsfyldt Januar dag 🙂

Anders knipsede denne: Trafik, trafik og atter trafik – og Coca Cola’s klassiske lastbil – Nice 🙂

Tilbage til Hotel 35 – indsamle bagage, og så ellers sub’en ud mod JFK Airport. Snupper en ringe pizza slice, til alt alt for mange penge, og sætter os ud til gaten og venter. Det er Red Eye afgangen vi skal med, som selvfølgelig bliver en time forsinket, så vi ender med at have sat og ventet i gaten i ca 4 timer :/

Dårlig lufthavns pizza 🙁

Lufthavns kinesisk mad er til gengæld meget bedre 🙂

Til midnat lykkedes det endelig at komme afsted – desværre med det samme elendige gamle kreatur fly, som vi var med derover. Stadig med de samme 4 gamle film, i nakkestøtten, så der er dømt Candy Crush hele vejen over Atlanten 🙂 Når man flyver monkey class, er det nemlig ikke skide nemt, at få lidt søvn i øjnene, medmindre man hedder Birger. Han sidder med åben mund og polypper og snorker det halve af turen 😀

Velankommet i CPH, mangler så kun lige de sidste 3 timer med DSB, inden vi kan blive modtaget på Lunderskov station, med dannebrog flag i rigelige mængder – nice touch 🙂

Tekstforfatter: Bryan Jensen

Billedtekst: Bryan Jensen

3 kommentarer

 1. Dejlige fotos og sjove tekster til. Godt skrevet Bryan! 🙂

 2. TAK – endelig – langt om længe 😉
  Det er jo lige før, det er januar igen. Nå ok, så halvvejs godt og vel 🙂
  Er nu spændt på at læse om jeres sommerferie 😀

  Venlig hilsen Joan

 3. Hej I dejlige, trofaste læsere

  Hvor er vi glade for, at I kan li’ vore små skriblerier .. det giver os jo blod på tanden og lyst til at gøre det endnu bedre næste gang :-))
  Vi nyder også at læse andre blogs; både for inspirationen og for at kigge lidt selvkritisk indad 🙂

  Ønsker jer alle en fortsat god sommer — eller skulle jeg sige en endnu bedre sommer de sidste 5-6 uger af den ;-P

  Knus fra
  Bryan og Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *