Mustang GT roadtrip fra New York, Washington m.m – Dag 3

Dag 3:   22. Oktober 2017

Det viste sig dog, at vi havde valgt at arrivere dagen før et arrangement, som fik hele politi korpset ud på gaderne. Vi fik heldigvis en god nats søvn, men vågnede meget tidligt – ca. kl. 4:15 og så var det slut; jetlag er ikke så’n at spøge med !!  

Mange mange veje var afspærret pga maraton rundt i byen.

Både Politi og Brand

Vi fandt på ny en citybike, og hjulede afsted – fordelen ved de afspærrede gader, var jo så at det er nemt at komme rundt på cykel, uden at frygte for  liv og lemmer.

Flere “coppers” uanset hvor i byen vi færdes. Her er det over en af broerne over Potomac floden, der adskiller staten Virginia fra Washington D.C.

Morgenmads buffet’en åbnede kl. 6 og efter 3 kopper kaffe og en kedelig bagel gik vi de ca. 300 mtr. til nærmeste Citibike station, hvor vi i forvejen havde registreret os som brugere på deres App. Det kostede 8 dollars for en hel dag; dog betinget af, at man docker sin cykel på en af de mange “stationer” hver halve time; det tog mig lidt tid at forstå hvorfor man skal docke så tit, når det hedder sig at det for en dag koster 8 $, men hvis man ikke nåede at komme hen til stationen ville det koste 2 $ ekstra for hver halve time. Hvorom alting er, så var vi cyklende kl. ca. 7:15 – solen var kun lige steget op over horisonten og temperaturen var dejlige 16 grader med mulighed for 27 endnu dejligere grader og høj solskin; det kunne vist ikke ønskes bedre. Vi cyklede langs den berømte Arlington Cemetery; kirkegården med 250.000 faldne soldater, samt ikke mindst JFK, hvor der var en konstant flamme, der brændte for ham og sidenhen også Jacqueline Kennedy. Der bliver stadig begravet mange tidligere soldater og andre militære personer hver dag. Vi nåede desværre ikke at besøge kirkegården i denne omgang, men konstaterede i forbifarten, at den nok kunne ta’ nogle timer at kigge nærmere på.

Fine udsigter.

Her fra D.C siden af floden.

Konen mener vi skal den vej – jeg mener den anden vej – der er ikke nemt når man bare er turister der ikke kan læse et kort, og er under tidspres fra de cykler der skal dockes hver halve time.

Vi cyklede over Potomac floden via meget fine cykelstier og snart var vi ved første historiske monument; Abraham Lincoln Memorial — her taler billederne for sig selv. De mange smukke, seværdige monumenter dukker op ét efter ét og da man når frem til Capitol er man helt mundlam af betagelse. Det var George Washington; USA’s første præsident, der var så klog at bede en arkitekt ved navn L’Enfant at designe Washington og man må sige, at det var et klogt valg. At vi var tidligt på færde den morgen gjorde, at vi var meget heldige mht lyset; solen var kun lige brudt frem, så der var en slags orange skær over byen, samtidigt med at vi næsten havde det hele for os selv. Denne skønhed måtte vi lige reflektere lidt over for enden af The Reflecting Pool ;-P  Dog regelmæssigt afbrudt af fly, der lettede i en jævn strøm og alle brølede henover os :-/

Ornli’ fint monument de har kastet op der, til den tidligere præsident.

Tager sig godt ud i den skønne oktober sol 🙂

Der sidder han så – herren det hele drejer sig om – Mr Abraham Lincoln.

Her ser man tydeligt hvorfor vandet hedder “The Reflecting Pool” 🙂

At Amerikanerne er stolte af deres hovedstad er tydelig og forståeligt; den er meget smuk, velholdt og faktisk lidt et modstykke til New York, som kan fremstå meget beskidt og ikke særlig velholdt, men dog ikke uden charme og historie. Det var lidt træls med det Maraton, der fyldte rigtig meget af byen og der var mange helikoptere og larmende politibiler samt afspærringer, der gjorde det lidt mindre charmerende at færdes i byen; dog kom vi hurtigere frem på cykel end i bil. Noget andet, som vandt vore hjerter var de mange søde egern, som utroligt nok var nemme at narre med lidt lokkende lyde (vi må ha’ lydt som små lækre nødder), for nogle kom hoppende for at tjekke om vi havde lækkerier med os; vi blev dog hurtigt afslørede hvorefter de fortsatte deres søgen i græsset.

Flot ser det ud – Memorial for de faldne i 2. verdenskrig.

Seværdighederne myldrer bare frem ned langs The National Mall 🙂

Igen må vi lige holde lidt tilbage for maraton event’et…. :-/

Vi napper lige en afstikker over til Mr. Trumps lille hybel – bare så den også lige kan vinges af 🙂

Dette er synet af en mand der synes at han er ved at være træt af at vente på konen, der er på egern sightseeing igen igen igen !

Efter Det Hvide Hus snupper vi lige en citybike igen – vi har spottet at der lidt længere oppe i byen ligger en Shake Shack. En meget hypet burger joint, vi aldrig fik testet i New York for 5 år siden, da der altid er omkring 1½ times ventetid. Her i byen ankommer vi dog et kvarter i åbningstid, så vi er de første der får serveret 🙂

Tilbage på sporet efter noget frokost, får vi lige Det Hvide Hus fra den anden side. Det er ikke en stående ovation jeg har gang i – prøver blot at snuppe et billede 😀

Mere venten på at kunne kommer over vejen pga maraton. Om morgenen på vej ind til byen så vi en mand, der havde en meget fin T-Shirt på: “I couldn’t care less about the Marathon” – Den kunne vi godt have brugt 😀

Capitol – Her kongressen holder til. Kæmpe imponerende bygning, som vi har set så mange gange det sidste års tid, da vi er helt bidt af tv-serien “Designated Survivor”

For enden af The National Mall, finder vi den Botaniske Have – den er vi nød til at tjekke ud – den koster nemlig gratis 🙂

Ved ikke lige hvad der sker for den Botaniske Have, men der er danskere gemt bag de fleste blomster 😀

Kakaotræ med store kakao frugter, nødder … eller hvad de nu kaldes

Okidéerne havde deres helt egen afdeling.

Der var mange af den – de fleste flotte 🙂

Et enkelt temmelig farligt dyr havde også sneget sig derind 😀

Jeg var ved at falde bagover og SKIDE en SPRÆLLEMAND, da jeg så dette skilt – tænk hvis jeg havde gået rundt blandt løsflyvende flagermus derinde !!! ??! !  Der var dog heldigvis ingen derinde – så havde det i hvert fald også været sidste gang de havde kunnet nyde mit selskab … 😀

Efter Botanisk suser vi hjemover – ryggen gør knuder så jeg trænger til pause. Vi snupper dog lige nogle km af Mount Vernon Trail – en cykelsti helt tilbagetrukket fra vejene, gennem den skønneste natur. Havde håbet vi skulle teste den alle 30km ned til Mount Vernon – det blev dog ikke lige i år. 🙁

Sikkert hjemme igen på motellet er der pokaler til os begge.

En mexikansk Modelo øl, som det sig hør og bør når nu man er i USA …. Anyway – den var lækker 🙂

Indtrykkene er mange på en dag, hvor seværdighederne er så koncentrerede, så vi var begge rimelig trætte, da vi om aftenen kørte ud til Tanger Outlets lidt udenfor byen og indkøbene blev da også meget begrænsede; 2 dage med jetlag og tonsvis af indtryk er nok til at øjnene triller lidt rundt i hovedet på én, når klokken bliver 20 – GODNAT !!

Shopping er jo ikke lige min kop te, men herovre rækker 1$ altså bare meget meget meget længere end derhjemme 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *