Sommer 2018 – Dag 3

26-06-2018 – Dag 3

Dagen idag starter heldigvis med sol og varme fra morgenstunden, så der kan blive tidlig afgang til dagens etape 🙂 Turen til Frankrig er midlertidig aflyst, til fordel for en nedlagt jernbane der er konverteret til cykelsti gennem den skønneste natur. Cykelstien starter ved Ruwer helt nede ved Mosel floden – lidt øst for Trier – og følger Ruwer floden/åen hele vejen op til Hermeskeil som er endestation. Jeg hopper på ved Waldrach og starter opstigningen på 600 højdemeter. Det er dog ikke så slemt som det lyder, da de er fordelt over hele ruten på 42km, så det føles nærmest som ligeud 🙂

Startpunkt ved Waldrach, hvor der er parkeringspladser til stien.

Så går det ellers bare derop ad, med fine udsigter hist og pist.

og lidt landlig idyl til den anden side.

Under hele turen er der masser af påmindelser der fortæller at dette altså har været en jernbane 🙂 Vi har også en del af dem derhjemme, de er dog ikke nær så gennemførte som hernede. Den nedlagte Bryup bane derhjemme er et af vores fine eksempler derhjemme. Tingene er bare lidt federe hernede – f.eks er stien nærmest bred som en motorvej, så jeg kan snildt have konen cyklende ved siden af når hun dukker op 🙂 Der kan læses mere om Ruwer-Hochwald-Radweg. Det er dog på tysk…

En tørstig dansker ved den nedlagte banegård i Kell am See.

Her nogle km senere i Reinsfeld bliver man også lige mindet om den gamel togbane.

Endestation Hermeskeil – Pyha – I DID IT – 42,5km opad bakke – så mangler der kun 42,5 nedad bakke 🙂

Flere tog i Hermeskeil, hvor der endda er et museum tilknyttet. Jeg skal dog videre – DK spiller bold inden længe !

Efter 50km er der dog lige tid til en lille morfar.

…så denne skønne udsigt også lige kan nydes.

Et fint lille eksempel der fortæller at tog og cykel går fint hånd i hånd. Her i en privat have.

På vej opad allerede 4km efter start, spottede jeg en lille terasse der meget vel kunne servere en fadbamse. Fra km 70 værker hele kroppen – i særdeleshed mit ene dumme knæ – så jeg ser meget frem til at møde denne beværtning ved km 81. Der er dog selvfølgelig lukket :/ Hvem vil da også tjene penge sådan en flot højsommerdag !! … 🙁 Der er ingen vej udenom – de sidste 4km skal også lige overståes, inden den store gensynsglæde med bilen kan opleves.

Lige inden ankomst ved campingpladsen, kommer dette skønne udsigtspunkt. Mosel floden med “vores egen” lille by Leiwen til venstre.

Endelig hjemme. Det er så varmt at denne solsort solbader lige bag bilen – og den er iøvrigt helt og aldeles ligeglad med at jeg vimser rundt 🙂

Så er der kun DK’s fodboldkamp tilbage. Jouw jouw bevar mig vel – vi gik videre, men med den spillelyst de lagde for dagen kan det sgu være ligemeget – ØV. Nu her ved aftentide vel jeg folde mine hænder og bede en lille bøn. Mine engelske “venner” og deres …. 4-8 børn… i alderen 3-7 år må meget gerne meget snart blive overfaldet af f,eks Ole Lukøje …..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *