Sommer 2018 – Dag 5

28-06-2018 – Dag 5

Dag 4 springer vi let og elefant henover. Det blev en sygemelding med AV AV knæ efter gårsdagens bjergetape 🙁 Dagen gik stort set med at jagte en blæser/ventilator (det er også varmt hernede) og lidt dåsemad med tilhørende VM fodbold.

3 lande på ÉN cykeltur – det er da ret sejt 🙂

Dag 5 – knæet er idag stadig temmelig AV AV, men det knaser dog ikke længere indvendigt, så mulighederne er lidt større. Det er oplagt at snuppe F-DE-LUX etapen idag, da den udelukkende følger Moselfloden så der er NUL bakker, og den kan gøres så kort som det nu er nødvendigt. Nu ER jeg jo kendt for at være en tilbudsrytter, og jeg viser mit sande jeg idag ! Har spottet en Bordgrill der er på tilbud fra idag og 2 dage frem i Frankrig. Tobak og diesel er på tilbud i Luxemborg. Den Müsli jeg normalt gumler, viser sig kun at blive solgt i Tyskland …. Så tager det immervæk noget tid at handle 😀

Velankommet til Frankrig, er noget af det første jeg ser deres bud på grøn energi…. Dog ser det ud til at der kun er 3 atom kerner der kører idag … Det må være det grønne i dét. For at det ikke skal være løgn, ligger der en lækker badesø lige på den anden side af vejen ….. Der pakker man nok Geiger måleren væk INDEN man trækker i badebukserne !!

Idyllisk er det dog også herude i de bittesmå franske landsbyer.

Dét jo ren Morten Korch 😀

… tilføjet lidt fransk Vinrute 🙂

Jeg leder lidt efter et sted at starte cykelturen – det blev IKKE her.

Ruten starter i den franske grænseby Apach – via Tyskland op til Remich i Luxemborg – ned til Schengen, retur til Tyskland og så lige det sidste træk tilbage til Frankrig.

Mosel floden følges tæt det meste af vejen på Tysklands siden. Knap så meget på Luxemborg siden, hvor det dog til gengæld er lidt pænere generalt.

Cykelstien er der intet at udsætte på. Også her er den bred som en motorvej, og i ret god stand.

Vinmarker op og ned, højre og venstre. Også på den Luxemborg’ske side af floden 🙂

Slutteligt er jeg vist endt med at cykle en smule for langt !! Tilsyneladende har jeg misset en afkørsel, da jeg vist har nået Paris 😀

Da jeg næsten er tilbage ved campingpladsen, må jeg lige gøre det nærmest obligatoriske stop hos Lidl. Familien kommer jo formentlig imorgen, så der skal købes godt med mad ind. Nu bliver det dog rigtig spændende, for det viser sig at de muligvis ikke har mod på at køre så langt alligevel. Vi ser hvad der sker – ellers bliver der snart pakket sammen, og vi mødes lidt længere oppe i det nordtyske. Tyskland er heldigvis super skønt stort set på alle deres kvadratkilometer, og i alle Bundesstater gør de en dyd ud af cykelstier.

Mange kan sige meget om Schengen aftalen – både for og imod. Pludselig var jeg i byen hvor aftalen blev underskrevet – og jeg kan klart sige jeg er FOR. Jeg har krydset 9 grænser på turen idag. Kl havde været midnat, hvis jeg skulle vise pas ved alle grænserne !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *